he doesn't look a thing like jesus, but he talks like a gentlemen like you imagined when you were young

En återträff med gamla klassen i höstas där vi körde en lek som gick ut på att byta kläder. Jag har på mig Ingströms kläder och han visar stolt upp min klänning. Magnus och Emilia har självklart bytt även dem. Vi ser alla skumma ut, men den bjuder jag på(utan att fråga de andra ofc mohaha)

Klassfesten var trevlig, som vanligt. Den var rätt lugn, men vi körde en rolig lek och dansade en del. Får se när nästa blir.

Igår tvingade jag mina gäster(8 personer) att släcka ljus och tv i min lägenhet till ära av Earth Hour och bara umgås. "MEEEEEEEEEN kan vi inte ha på tv:n i alla fall?", "men oooorka" och andra protester röste emot mig och jag kände mig som en mamma. "Nu ska vi umgås barn." Vilket vi gjorde också, det blev galenpanna och jag hade helvetes svårt att gissa mig fram till att jag var Stalin(mestadels för att ja tyckte att ja hört att jag var kvinna tidigare). Sen såg vi Bröllopsfotografen, helt okej för att vara svensk och självklart är Kjell Bergqvist helt awesome som vanligt, han får så sköna roller för att han passar i dem. Däremot var det några konstiga toner som kom ibland i filmer, what's up with that? Ingen aning.

Dagen började bra med att jag för det första la mig kl 00, vilket egentligen räknas som kl 01 pga att man flyttar fram klockan. Så mina ynka fem timmar att sova innan jobbet blev helt plötsligt fyra. Vilket är perfekt när man ska jobba förmiddag en helgdag, 12-timmars. Först glömmer jag arbetsskorna inne(de med stålhätta, kan inte direkt ha vanliga) och måste gå tillbaka in(och för den delen klättra över massvis med snö) och sen glömmer jag min lunchlåda som jag gjort dagen innan. Det blev dock att beställa en kebabrulle så jag var i alla fall inte ledsen senare. Dagen var dessutom lugn på jobbet, maskinerna gick bra utan att krångla(vilket är ovanligt, tro det eller ej).

Så nu tänkte jag sova ända tills jag nu behärskar att vakna(logiskt va?). Eftersom att jag börjar kl 12 imorgon så ska jag plugga psykologi innan det(STORT prov tisdag, som man förstås inte har så bra koll på för att man skjuter upp det till sista stund). Wish me luck.

'cause i'm always where i need to be and i always thought i'd end up with you


Från examen förra året

Jag sov från 16-22 ungefär. Får hoppas jag ska skunna somna nu igen, fast jag är väldigt trött så det borde inte vara något problem. Det ser ut som om jag åker till Wien i sommar. Helt fantastiskt deal man har fått. Ändå oroar man sig för jobbet för det blir svårt att ta ledigt när man är insatt i en skiftgång. Ska be om att få ledigvecka då så att man bara behöver ta ledigt 3-4 dagar(eftersom att det sträcker sig över i princip 2 veckor, 3-10 juli).

Vilket som, det är ett EU-projekt och vår värd/handledare är en österrikisk tjej. Det är 8 nationer: Sverige, Italien, Luxemburg, Tyskland,  Ungern, Tjeckien, Bulgarien och Österrike. Vi är 4 tjejer som åker dit och vi får alla mat och logi betald + 70% av resan om vi åker tåg(kanske hela) och ja, det blir nog jobbigt men samtidigt ett äventyr det också.

Imorgon blir det klassfest, utan tema tror jag till någras besvikelse och till ännu flers glädje. Jag tyckte att för att få alla nöjda kan man ju ta ett tema så som "kom som du inte är" hur orginellt och tråkigt det än låter. Då kan man välja hur mycket man inte är.

it could be wrong, could be wrong, but it should have been right


The Incredible Hulk på nyår

Nu har jag mörkare hår än tidigare. Jag är också en shopaholic så en lunch/fika på stan med Gustav, Sofie och Mikaela blev både lunch, fika, tre t-shirtar, en parfym, tre par trosor, en eyeliner, en mascara och ny hårfärg. Tror det var allt. Fast hårfärgen bestämde jag mig för redan imorse, så bra var jag.

Jag var otroligt trött i skolan(nähä?) eftersom att jag sovit enbart två timmar sen kl 10 igår.
När jag är otroligt trött finns det fyra olika saker som kan hända:

1. Jag blir hyper, skrattar åt allt och pratar som bara den(mer än vanligt alltså!).
2. Jag blir lugn, flummig och alltför trött för att få fram och formulera meningar så jag mumlar mest.
3. Jag blir småirriterad på småsaker och kan byta humör tvärt.
4. Jag blir "vanlig" igen.

Alla tre sakerna hände och mitt i stadie 1(de skiftar mellan de allihop) blev jag misstänkt för att vara full.  Jag är en komplex person. Good day.

singing silence to the world, but the stars kept marching. he said silence to everyone, i said i'm still talkingFick sova (knappt) tre timmar så nu är man trött för att man just stigit upp, men man lär väl hinna piggna till(om inte.. kaffe!). Jobb inatt också. Har klart vad som ska sägas i vår redovisning tror jag, så då har man hela projektarbetet klart alldeles strax(lämnade in en skriftlig analys förrförra fredagen också).

"why are you so far away?", she said. "why won't you ever know that I'm in love with you, that I'm in love with you?"


Mikaela, jag och Anna(bakom kameran) är glada efter att vi handlat filmer och sprit på ASDA i England. Det var vårt andra hem.

Idag ska jag sitta och klura ut vad som ska sägas imorgon gällande vår redovisning om England. Vårt projektarbete gick alltså ut på att jämföra ungdomskulturer England vs. Sverige. Vi var till Colne, utanför Burnley och Manchester, så vi besökte Burnley College(nybyggt, sweet). Jag ska snacka om skolan, så måste fundera på vad vi verkligen såg. Sen blir det en powerpoint med bilder, på de bilder där vi är med är jag med på 90 % av dem just eftersom att jag inte hade någon kamera själv och då hamnade på både Annas och Mikaelas bilder.

Sen klockan 2 inatt blir det att jobba, men jag ska nog sova lite före det eftersom att jag vaknade klockan 10 idag. Just nu är min tvätt i full gång, duktig som man är. Under dagen kanske fler bilder från England kommer upp här, så bli inte förvånade.


Mikaela lekte..nåt.

Lagar mat


som i en gammal sång, som spelar på min grammofon


En kväll för några år sedan i Jossans föredetta(lilla) lägenhet. Lugg var längesen.
Därifrån finns det någon smaskig bild, där jag leker alien med en av Jossans bh:ar framför ögonen(ja, jag var full men jag skulle nog kunnat gjort det nykter också..tror jag)

Just hemkommen från skolan(efter bollspel så nu blir det dusch snart). Kvällens planer var att åka och hälsa på föräldrarna och få sig lammstek(Gått och funderat hela dagen på hur tusan det smakar! Ätit det flera gånger förr, men minns inte), men den planen sprack nog. Mamma vägrade vänta på mig när jag skulle förbi en kompis med en grej utan hon skulle prompt åka hem själv och hon sa då att jag kunde åka med pappa, men jag blev arg och sket i det hela. Går en sak fel blir jag lätt negativ(dålig sida hos mig). Men det handlar om att jag ändrar hela min fredag för att passa med dem och sen kan inte hon vänta fem minuter extra.

Nu är inte denna blogg till för att whina. Har ni förresten sett min nya "slogan" där uppe? I like it. Fast jag kanske är ensam om det. "Den som dricker i smyg är hemlighetsfull". Hahah..,ha.. Okej, jag kanske har mest roligt åt det själv, men då glädjer jag ju någon i alla fall.

Imorgon ska jag vara med Mikaela och i övrigt bör, nej ska, jag plugga, men annars vet jag inte vad som händer i helgen. Förhoppningsvis något roligt. Nästa fredag blir det(mest troligt) klassfest också, det gillar vi.


Samma kväll, tur att man är fotogenisk

you could turn your back on the bitter world


Nemi is the shit. Kvinnodagen var måndag förra veckan, så nu är det bara 355 dagar kvar tills vi får njuta en dag, vi har verkligen tur.

lay your weary head to rest, don't you cry no more

Not at all disappointed, he rocked!

Kan lägga upp en skön låt som de har med i Supernatural. Dagens favorit, kanske t.o.m. veckans. Några sköna snubbar från 70-talet. Lägger upp den med texten, feel free att sjunga med.


Kansas - Carry on my Wayward son

Magnus Betnér


Det blir att se en av de(enligt mig) roligaste komikerna i sverige ikväll. Det var tveksamt där ett tag, eftersom att jag tappade bort min biljett. Fast Adde var så pass duktig att han ordnade det, thank god. Däremot lät han mig gå och må dåligt över det en aning för länge, jag fick veta det på förmiddagen på Piteå havsbad först och det är ju ikväll. På phb blev det bara att sitta i bubbelpoolen, men det är så det ska vara.

Jag förbereder mig på många skratt ikväll, so don't disappoint me. Första gången han har ett gig i Piteå, jag hälsar dig välkommen till vår (knappt märkvärdiga) stad.

maybe we could make it all right, we could make it better sometime

Nu ska jag iväg och bada alldeles strax, det var då längesen man badade på badhus. Förra året på friluftsdagen kanske? Hm.. Vilket som så blir det skönt att relaxa istället för skola. Speciellt som jag är jättetrött efter nattens arbete.

Jag lyssnar på p3, den enda radiokanalen som funkar. Kom på för någon dag(läs: natt på jobbet) sen att Rix fms första slogan måste ha vart "Bäst musik just nu.....NOT".

thought i could see a sign in his face, oh what a waste i can't help itNyss åt jag och Mikaela infrysta tacorester från i lördags och snart blir det nog en omgång Supernatural. Man kan tro att man är less efter att redan ha sett alla avsnitt säsong 1-3, men nu ser jag dem med henne så att vi ska kunna fortsätta på säsong 4 tillsammans. Dessutom är Deans ironiska och roliga kommentarer bäst så de skulle man inte kunna vara utan.

Skolmassakern var ett skämt från en 16-åring, tror knappast att någon blev särskilt förvånad om än det var lite fundersamt där ett tag.

Svullnaden på min fot vägrar gå ner så när jag jämför den med den vänstra ser den lite ut som en Michelin-gubbe. That's sweet.. Gör inte ont så mycket i alla fall.

Imorgon blir det bad på Piteå Havsbad, friluftsdagar där vi får vara inomhus om vi vill det gillar vi!

somewhere between the sticky floor and the cracks in the ceiling. cuddling my semi-automatic, what a very fuzzy feelingSkolmassaker imorgon? Strömbackaskolan, där går jag. Känns ju lagomt tryggt, men man kan inte låta bli att skaka på axlarna och tänka att det är nog bara någon som vill slippa skolan. Samtidigt väller det in bilder i skallen på hur allt skulle kunna gå till o.s.v. Jag börjar 12 imorgon och har bara en lektion, det är många som funderar på om de verkligen ska dit. Polisen är tydligen på skolan nu.

Jaja, nästa gång vi träffas ser du väl om jag har hål i kroppen helt enkelt(skämt åsido, jag är egentligen en aning freaked out). I övrigt så ramlade jag med mina jättestora skor på jobbet igår, arbetsskorna är redan breda från början och sen var jag tvungen att ta en storlek för stor för min vanliga storlek var för lite. Hellre för stora än för små. Haft dem sen förra sommaren och har ramlat omkring i alla trappor, fast jag har inte gjort illa mig så att jag fått ett så pass stort skrapsår och blåmärke tidigare. Dessutom har det svullnat lite runt om och det ömmar, men jag kan gå så det är inte så farligt som det låter.

Nu ska jag försöka rensa tankarna från massakers.

Everytime I hear that fuckin shit a tear comes to my eye, why the fuck did Leonardo di Caprio had to die?


Igår såg jag Alice i underlandet med Emilia innan vi drog hem till mig där Mikaela väntade och Emma och Hanna mötte upp oss. Det blev att mysdricka och se melodifestivalen. Jag hade hellre sett att Salen vann eftersom att det var den enda låt jag faktiskt skulle kunna lyssna på frivilligt tror jag(om än ingen utav låtarna har någon som helst chans i eurovision om ni frågar mig). Alla skulle sjunga ballader också, 6 av 10 låtar. Man började nästan må illa av det. Ja, Anna har en speciell röst, men ska hon jämnt gråta när hon är i tv?

Efter lite lyssnande på Everyday Normal Guy, Everyday Normal Guy 2 och Show Me Your Genitals med den älskade Jon Lajoie så var vi up and go och gick ut. Det var sådär med folk på Pentryt, mest killar, men vi hade kul i alla fall vilket är allt som räknas. Emilia sov här, så imorse blev det bakismat på max.

Ikväll jobbar man 18-02 och fortsätter med skiftet efter direkt från 02-06. Tur att man börjar skolan först 12 imorgon. Nu blir det tyskaplugg. Läsa Mästerkatten i stövlar(Der gestiefelte Kater) på tyska, jag har inte ens läst den på svenska förr!

Thursday doesn't even start, it's friday I'm in love!Framtiden ligger nära. Vad ska jag egentligen göra? Ett sabbatsår utomlands, helt klart. Men vart? Det är frågan som jag måste klura ut. Paniken är i alla fall inte så stor, den ligger mer i nutiden. Tre veckor borta från skolan börjar kännas av nu, förvisso var sista lov. Däremot så har jag inte pluggat på lovet som det var tänkt, lovet gick åt till att umgås och ha roligt(vem väljer inte det före!?) och att jobba. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra heller nu när jag försöker plugga. Gah, ska nog klara mig i alla fall.

Såg min drömman i helgen, det ni!

Vem behöver en blogg när man har facebook?

Jag är tillbaka hemma sen i söndags, vilket faktiskt känns rätt skönt. Eftersom att mitt intresse för att skriva av mig ibland kvarstår så är inte det problemet att jag inte uppdaterar.. Det är helt enkelt facebook. Man får nog lära känna mig rätt bra som den världsbästa(och konstiga) människa jag är, ni kan se själva:Min bild = Sailor Jupiter. Tagit upp min barndomskontakt med Sailor Moon och sitter och kollar nu, det är fortfarande skitbra haha


RSS 2.0