come over to the window my little darling, i'd like to try to read your palm


Har börjat rota lite i bilder från fotokursen jag gick i tvåan. Var bara A-kursen och inga mästerverk direkt. Här är Anna och Emilia. Har lagt upp dem förr, men tror inte någon blir förnärmad för att de kommer upp igen direkt.


Jag började med en novell(tror det är en novell) för någon vecka sen förresten. Har skrivit lite mer än det som jag postar där nere, men den kommer förmodligen inte att bli klar(den heller). Ibland kliar det bara i fingrarna helt enkelt. Plus att jag fick leka lite med italienskan, kanske där det satt. Någonstans måste man väl få användning för sina språkkunskaper!

Nu ska jag åka in till kontoret(mammas kontor) och hämta en nyckel från hennes kollega så att jag kan åka hem till dem(de ska iväg till fjällen). Där ska jag ta hand om Jocke(golden retrievern) och tvätta. Sen på kvällen vill jag gärna ha sällskap, så har ni lust att åka ut till bushen får ni gärna höra av er.

”Buon giorno.”
Jag ryckte till, som om han sagt någonting oförskämt istället för bara en hälsningsfras. Jag förväntade mig inte att han skulle prata italienska, jag trodde nästan att han skulle tala till mig på svenska. Men här var jag i ett nytt land.
“Buon giorno!”, sa jag tillbaka och försökte le under solglasögonen, mest för att göra upp för mitt oförskämda beteende när jag ryckt till tidigare.
”Lei voule qualcosa?” Han frågade vänligt om jag ville ha någonting. Han hade ett stånd fullt utav färska frukter och hans runda ansikte såg på mig med en stor generositet. Det faktum att han ”Ni:at” mig fick det att dra lite i mungiporna, trots mina 22 år var jag inte van vid att bli kallad för vuxen riktigt. Däremot kanske jag tagit åt mig ifall jag blivit behandlad som tio år yngre.
”No, è bene.”, tackade jag för mig själv och gick vidare längs gatan.
Tankarna bytte plats i huvudet och när Daniel kom in i huvudet fick jag med ens ont i det och måste stanna bara för att trycka handflatorna mot ögonhålorna ett tag. Jag gjorde det inte så länge eftersom att jag snabbt ville få på mig solglasögonen igen. Jag såg verkligen risig ut, jag hade gråtit hur länge som helst. Det var som om sorgen aldrig tog slut, men samtidigt var såret färskt. Jag hoppades att Daniel förstod det, att jag grät alltså. Inte så mycket för min egen skull, utan för hans. Jag satte mig ner på en rektangulär rätt stor sten som var slät upptill. Den tycktes höra ihop med flera liknande som var utbredda på en rad med någon meters mellanrum. Flera turister satt uppradade med kamerorna i högsta hugg. Det var helt klart en fin stad, hade jag åkt hit för att roa mig hade jag säkert också tagit med en kamera. Men jag var inte här för att roa mig, jag svalde hårt.

Kommentarer
Postat av: yne

Bra skrivet! Italienska är det, va? ("Buon giorno" och det där, alltså.)

2010-04-09 @ 13:47:37
URL: http://yne.blogg.se/
Postat av: Patrik

Sv. aha, okej! en man får ställa upp på sådant ibland! Hoppas du får sällskap!

2010-04-09 @ 14:24:41
URL: http://patrikpetersson.blogspot.com
Postat av: Amanda Rieem - EN MASJÄVEL

men de tär seriöcst svårt att vinna 25 spänn händer inte mig i första taget :(

2010-04-09 @ 14:35:09
URL: http://mandyego.blogg.se/
Postat av: Johan

Sv: En av mina vänner har också råttor. Usch! Fast bättre dem än de äckliga vilda.Allt bra med dig?

2010-04-09 @ 15:08:03
URL: http://jayb.blogg.se/
Postat av: Gustav

Haha ;) Att krama sig själv är underskattat :D Shit vilket långt inlägg xD Mitt längsta är typ tre meningar xD

2010-04-09 @ 15:09:47
URL: http://norrlandsgrabben.blogg.se/
Postat av: Tobias

Ja det är verkligen snyggt :D

2010-04-09 @ 17:20:54
URL: http://grymtroligperson.se/
Postat av: Johan

Sv; Pokemon Racism ;DJag är med fett trött, tur att det är helg! :)

2010-04-09 @ 17:26:13
URL: http://jayb.blogg.se/
Postat av: Johan

Sv, Hehe okej jag har jobbat tre dagar denna veckan :)Ja det är ju nästan allmänbildning att kolla på sex and the city ;D

2010-04-09 @ 17:32:27
URL: http://jayb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback