sjung om studentens lyckliga dar..

.. mer än så kan jag tyvärr inte. Någon borde lära mig den, någon frivillig? I övrigt är jag på bra humör även idag, fast denna gång för att vi har fått de efterlängtade studentmössorna. Nu har man något att springa ut i till och med. Mindes inte vad jag valt för kokard o.s.v. sen tidigare, men nu när jag såg den var den skitsnygg. Nu är det trots allt bara lite mer än en månad kvar, flak är fixat och allt.

she tied you to her kitchen chair, she broke your thrown, she cut your hairJag orkar egentligen inte skriva, för jag har egentligen inget vettigt att säga. Fast jag skriver för att det var några dagar sen nu(fem?) och jag har just vaknat från en pn på några timmar. Ikväll blir det kanske att vara med tjejerna, fast det beror lite på vad vi gör. Vet inte om de är med varandra redan, för har inte hört av dem på ett bra tag. Är helt slut efter en skolvecka, fredagar är hemska.

Idag skrev jag nationella i svenska B och vi får se hur det gick. Jag kan inte koncentrera mig i så långa intervaller så istället började jag sitta och snurra på stolen, lyssna på samma radiokanal som Adde och lejda oss tillsammans med Sebbe som satt i andra änden av klassrummet(och dessutom inte lyssnade på musik alls) m.m. Tillslut blev den klar i alla fall!

Och när jag kom hem blev jag glad, det finns få saker som gör en så glad som en lönespec(lönen på kontot kanske?). Dock hade skatten dragits rätt mycket(en fjärdedel! kul...), men så blir det väl när man jobbat mycket. Dessutom får jag tillbaka från förra året på skatteåterbäringen, det sker kanske igen?

hey i put some new shoes on and suddenly everything's right

My new shoes

Hemkommen från Stockholm, där blev det whole lotta party och whole lotta shopping. Har just blivit ägare till en vårjacka, ett par adidasskor, ett par jeans(första på flera år, inget fan av jeans egentligen), studentklänning, t-shirt(weekday) och två par strumpbyxor/tights. Vi var effektiva på lördagen, sen på kvällen blev det middag hos Malin(syster) och 12 tappra krigare(päronen gick vid 12 och det var en baby med som eventually somnade så därav försvann tre) var i säng först klockan 6. Det bjöds på god mat, prat, skratt och lips(samma som singstar, men här måste man ju mitt i allt slänga runt med micken). Mindre roligt var det att jag var tvungen att kliva upp tjugo i 10 för att vi skulle åka hem(bilade ju som sagt, askmolnet är som det är).

Jag har inte kommenterat andra bloggar i veckan, mest för att se ifall man fick någon kommentar där folk faktiskt hade läst innehållet på inlägget. Antal kommentarer: 0. Därför kan vi snabbt konstatera att de kommentarer jag får är från folk som svarar på de jag kommenterat och då kan jag lika gärna ha en gästbokssida eller inte kommentera alls(för jag läser ju ändå, tror inte folk bryr sig så mycket ifall jag flikar in något skumt där). Blev lite småbitter(jag är norrlänning, vad annars skulle jag bli?) så funderar lite på lösenordsblogg.

Nu ska jag sova.

i'm tired i am tired of solving and fixing come on kiss me


Jag ska åka till Stockholm klockan 10(en halvtimme) med mamma och pappa. Islands jävla vulkanmoln(tycker att himlen ser blå ut ändå) gör att vi inte kan flyga, men vi får åtminstone pengarna tillbaka. Så det blir en "roadtrip". Jag ska försöka sova, lyssna på musik, äta godis och dricka pepsi max. Sen imorgon blir det att shoppa och sen 30-årsmiddag för syster Malin. Trevligt trevligt.

Mitt finger är mest troligt stukat. Jag och Mikaela diskuterade igår ifall det var stukat eller brutet, hon hade nog rätt med stukning för nu har det börjat svullna upp. Får se vilken storlek det stannar på. Hade dock vart lite coolt att bryta någonting, bara för att ha brutit någonting. Har alltså aldrig brutit ett enda ben i min kropp, synd och skam. Jag måste ha starka ben, för jag tycks ju göra illa mig jämnt och ständigt ändå. Ha en trevlig helg i alla fall!

don't know why i can't locate this feeling that i would rather be with you


Har suttit och läst lite om svordomar, eftersom att det är just vad jag ska redovisa om imorgon på svenskan. Eftersom att ämnet är brett och lite flummigt får man se hur det blir. Kanske blir att jag står och rabblar upp svordomar i fem minuter, vem vet?

På tal om det så kom jag just att tänka på språkknappen, visas där ovan. Fick ni också en sån brosch lite symboliskt som skulle tas ifrån er ifall ni svor? Det kanske bara var vi som var lite special kids.

Ska iväg och fika alldeles strax med några från klassen(får se lite vilka som dyker upp). Det + att lyssna på musik den ca 10 minuters-promenaden dit blir lysande.

Magnus Weideskog – TiK ToK
Helt skumt vad jag hittade. just nu. Skön röst och skön låt, hatar TiK ToK egentligen. Aldrig hört honom förr, kanske blir att kolla låtar med honom.
Dock är problemet ifall rix fm får tag i den här och nöter den som med Technology-covern med Milo, då är det illa.

yo i'm mc insecure, what's up? i really don't think that i'm good enough

Min och Mikaelas humor. Förbered er på att skratta!


jag tycker om italienska ibland.

Ho noioso, ma non so perchè. Voglio a un luego nuovo adesso.. Bene che vado a Stoccolma a venerdi. Spero che divento felice presto. Non so perchè scrivo in italiano, magari perché devo studiare italiano adesso(ma non voglio). O magari voglio scrivere italiano perchè sono buono in italiano. Haha sono un sfigata, so.

let me take some of the punches for you tonightBiljetter till två studentfester(9onde och 11e) köpta! Två för priset av en dessutom. Vilket fick en att tänka på att det är väldigt lite tid kvar till studenten. Jag vill utomlands innan också, får hoppas att Mikaela ska ha råd att åka så att det blir av. I så fall blir det nog Grekland, kanske Rhodos. I övrigt fikade jag och hon med Johan, Bäcklin, Jocke och Anton idag. Var egentligen bara vi två från början, men vi träffade de övriga. Det blev en trevlig fika.

Inatt ska jag sova bättre, var lite smått hyper idag och nyfiken som få(okej, sistnämnda är jag väl alltid). Tyckte dessutom att jag såg en fladdermus idag och jag håller kvar vid det, trots att de andra inte tror mig. Man kan se fladdermöss på dagen, vi såg en i Spanien. Så det så.

vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv? situationen är så sjuk


Nikolaus Copernicus

Jag vill bara skratta åt ignoranta människor som tror att allt kretsar kring dem själva. Ni har fel. Lika fel som de människor(främst kyrkan) som skrattade åt Copernicus och Galileo när de påpekade att hela planetsystemet kretsade kring solen och inte kring jorden. Det finns alltför gott om människor som inte förstår hur det är att sätta sig in i andra människors situation. Tack och lov att det finns andra människor också.

Jag var just och såg på korpen-innebandy. Jag är mer för att spela sporter än att kolla, så egentligen är det konstigt att jag inte fortsatte med fotbollen(men jag var en idiot när jag var 13 år). Fast nu kollade jag i alla fall när Johaela(mitt smeknamn på paret Johan och Mikaela) var delaktiga, Johan dömde och Mikaela stod målvakt i en match. Egentligen borde jag ha pluggat, men att sitta och lyssna på musik/prata med Mikaela med en kaffekopp i handen kändes mysigare.

so tell me why should it be true? that i get a kick out of you

Idag försov jag mig för det första. För det andra blev min frukost några frukter som jag norpade från fruktkorgen på mammas jobb(mitt jobb också iofs, fast jag jobbar ju nere med maskinerna och inte på kontoret). För det tredje skakade jag på andra lektionen vilket jag påpekade, Sebbe sa att jag såg konstig ut. När Jocke vände sig om och utan att skämmas utbrast: "Vad du ser risig ut!" medgav Sebbe att det var det han tänkt, men inte vågat säga. För det fjärde kom vi då på att jag såg ut som en knarkare på avvänjning. Antar det är allt kaffedrickande de senaste dagarna, har inte druckit kaffe sen 14.30 igår och jag blir lätt beroende har jag upptäckt.

Så fort jag mumsat klart på min mjölkchoklad blir det att dricka kaffe. Jag föder mitt beroende.

(designen har jag haft förr(bilden är tagen för flera år sen), men blev bara less det jag hade nyss så tills jag fixar något nytt får ni leva med det här)

du springer aldrig ifatt när jag väl är där, jag vill inte tänka framåt men är livrädd och fastna här

Jag pratar med Jocke högt. Det hade vart okej ifall Jocke hade vart min lillebror, men inte nu när faktum är att han är en dregglande byracka. Det hade kanske trots allt vart okej om det bara var när jag var inomhus med honom, fast jag gör det när vi är ute och går också. Jag måste se ut som om jag är väldigt ensam(alternativt efterbliven) för de som faktiskt upptäcker mig. Får hoppas att bushen gör att jag är säker från folks ögon och öron. Fast vem vill vara normal när man kan vara speciell?

Hemkommen från jobbet. Dagens roligaste var att se fyra vuxna män snacka entusiastiskt om barnfilmer. "Har ni alla alfons åberg? :O". Hatar smilisar på bloggar, men där behövdes den fan. Sen när man började gapskratta fick man kommentaren: "Vänta du bara, om två år sitter du också och ser på barnfilmer". Jisses, jag är 19 år(vilket var exakt vad jag påpekade) och tänker inte ha barn i den närmsta framtiden. Puh.. Jag kan se på barnfilmer ändå.
Något mer att titta på ifall ni vill skratta litegrann


he came into her apartment, he left the bloodstains on the carpet
Finn felen. Hittade bilder på datorn på den förra bilen. Pappa voltade nämligen nu i vinter, men både han och passageraren han hade med sig klarade sig utan någon skråma. Däremot var det mer än vad man kunde säga om bilen, det är första gången jag ser hur den såg ut(fick veta först några dagar efteråt att de voltat. Känner mig uppdaterad). Visste sen tidigare(utav berättelser) att taket var intryckt i mitten, tur som fan att det va en bättre bil med förstärkt där personerna sitter. Ytterligare tur var det att pappa just skulle byta firmabil ändå(efter 4 år) och den nya stod klar redan.


Hej hå, nu har man skrivit högskoleprovet. Har rättat också och som jag trott innan gick orden mycket bättre den här gången, de kändes enklare. Däremot så kan jag säga att jag floppade totalt på läs, för jag tog det lite för lugnt på de två första texterna. Så jag var i slutet av fjärde(av fem) när hon meddelade att det var fem minuter kvar. Så det blev att snabbgissa på de fem sista uppgifterna för det var allt jag hann. Fick ett rätt av dem. Jag kollade gamla tabeller(2009 höst, 2008 vår och höst) för att se ungefär vart jag skulle hamna, och alla tre sa på 1.1. Det är i alla fall en liten höjning från höstens 1.0 i så fall, om än det inte alls kändes så bra gällande läsförståelsen t.ex. Inte ens engelskan, som är min starka sida, gick så bra som jag trodde. Men som sagt, orden gick faktiskt rätt bra.

På p3 imorse satt de och snackade om högskoleprovet när jag var på väg in. En sa att hon fick prestationsångest och att det inte alls gick bra, sen skämdes hon för att säga att hon fick någonting mellan 1.1-1.3(för hon mindes inte riktigt, var ett tag sen). Är det bara jag som tycker att det inte alls var illa eller någonting att skämmas för..?


look in my eyes. you're killing me, killing me. all i wanted was you


Först slutar jag med bilder på mig själv, sen bombar jag med fem(sex med porträttet). Jag är duktig på att se retarderad ut.


Man borde inte vara ensam i ett stort hus såhär långt från "den riktiga" civilisationen. Jag gäspar på riktigt på en av bilderna. Och jag har bara hunnit vara här några timmar, gått ut med hunden har jag också gjort. Filmade honom, fast har ingen sladd att lägga in filmen på datorn med. Nej, istället har jag lekt med kameran på laptopen här. Den längst ner försöker jag se ut som bilden, men misslyckas. Var ju några år sen man såg ut så.

Sitter bredvid Familjen Addams-bilden och fick nästan lust att fota den. Det är ett familjeporträtt med hela familjen som togs för herrans massa år sen(jag var en liten baby) som för tankarna till Addams, så vi brukar kalla den för det. Fast ni får fundera ut hur den ser ut, för jag orkar inte ta fler kort(just nu i alla fall).


come over to the window my little darling, i'd like to try to read your palm


Har börjat rota lite i bilder från fotokursen jag gick i tvåan. Var bara A-kursen och inga mästerverk direkt. Här är Anna och Emilia. Har lagt upp dem förr, men tror inte någon blir förnärmad för att de kommer upp igen direkt.


Jag började med en novell(tror det är en novell) för någon vecka sen förresten. Har skrivit lite mer än det som jag postar där nere, men den kommer förmodligen inte att bli klar(den heller). Ibland kliar det bara i fingrarna helt enkelt. Plus att jag fick leka lite med italienskan, kanske där det satt. Någonstans måste man väl få användning för sina språkkunskaper!

Nu ska jag åka in till kontoret(mammas kontor) och hämta en nyckel från hennes kollega så att jag kan åka hem till dem(de ska iväg till fjällen). Där ska jag ta hand om Jocke(golden retrievern) och tvätta. Sen på kvällen vill jag gärna ha sällskap, så har ni lust att åka ut till bushen får ni gärna höra av er.

”Buon giorno.”
Jag ryckte till, som om han sagt någonting oförskämt istället för bara en hälsningsfras. Jag förväntade mig inte att han skulle prata italienska, jag trodde nästan att han skulle tala till mig på svenska. Men här var jag i ett nytt land.
“Buon giorno!”, sa jag tillbaka och försökte le under solglasögonen, mest för att göra upp för mitt oförskämda beteende när jag ryckt till tidigare.
”Lei voule qualcosa?” Han frågade vänligt om jag ville ha någonting. Han hade ett stånd fullt utav färska frukter och hans runda ansikte såg på mig med en stor generositet. Det faktum att han ”Ni:at” mig fick det att dra lite i mungiporna, trots mina 22 år var jag inte van vid att bli kallad för vuxen riktigt. Däremot kanske jag tagit åt mig ifall jag blivit behandlad som tio år yngre.
”No, è bene.”, tackade jag för mig själv och gick vidare längs gatan.
Tankarna bytte plats i huvudet och när Daniel kom in i huvudet fick jag med ens ont i det och måste stanna bara för att trycka handflatorna mot ögonhålorna ett tag. Jag gjorde det inte så länge eftersom att jag snabbt ville få på mig solglasögonen igen. Jag såg verkligen risig ut, jag hade gråtit hur länge som helst. Det var som om sorgen aldrig tog slut, men samtidigt var såret färskt. Jag hoppades att Daniel förstod det, att jag grät alltså. Inte så mycket för min egen skull, utan för hans. Jag satte mig ner på en rektangulär rätt stor sten som var slät upptill. Den tycktes höra ihop med flera liknande som var utbredda på en rad med någon meters mellanrum. Flera turister satt uppradade med kamerorna i högsta hugg. Det var helt klart en fin stad, hade jag åkt hit för att roa mig hade jag säkert också tagit med en kamera. Men jag var inte här för att roa mig, jag svalde hårt.

starlight, i will be chasing a starlight until the end of my life


Just hemkommen från jobbet. Kan säga att det var en massa slit för dessa pengarna, allt tjorvade. Det värsta: I flera av paketen(okej, det är paket med brädor eller plankor. Skulle kunna dra skillnaden mellan bräda och planka, men det skulle förmodligen tråka ut er) var det för många plankor. D.v.s. en gång fick jag lyfta bort ca 10 stycken, med hjälp av en till tack och lov, och en gång fick jag lyfta bort 20 stycken nästan själv. Sen var det inte direkt små plankor heller, 75x225. Tänk er 75 i tjocklek och 225 i bredd, sen 4,2 m plankor. All this equals no fun.

Så nu tänkte jag våldgästa Mikaela(vi har lov ju!), men det ger inte så mycket i och med att hon inte svarar. Hon sa att hon skulle stänga av mobilen när jag tidigare sa att jag skulle ringa henne, men jag kommer inte till telefonsvar direkt. Äh, kanske lika bra att ge upp och förstå att hon inte är någon nattuggla. Vilket för mig till tanken på att jag suktar efter kaffe. Jag har inte haft någon kaffeperiod på länge, men de dryga 4 kopparna kaffe idag har gjort sitt, jag har fått en liten kick och nu i slutet av jobbet var jag (onaturligt) glad.

I helgen ska jag ta hand om hunden och samtidigt göra massor med saker. Jag ska skriva(mitt andra) högskoleprov på lördag. Vill verkligen få mer än sist, för jag vet att jag kan bättre. Det var inget dåligt resultat inte, men jag kan bättre som sagt. Sen jobb på söndag(12 timmar, woho!). Ska ta mig en kopp kaffe nu, eller egentligen inte för jag borde sova istället. Jag ska bråka klart med mig själv, sen får jag se.

Glad påsk!

Jag kommer på, nu när påsken egentligen är över, att jag inte lagt upp den häftigaste påskbilden här. Har den nämligen som visningsbild på facebook, men har inte ens nämnt den här. Och man kan inte vänta till nästa påsk med ett sånt mästerverk.


Jossan och jag som kärringar

Nu har ni dagens skratt.

and my affection, well it comes and goes i need direction to perfection, no no no no


Dagen spenderades med Mikaela och Supernatural för det mesta. Eftersom att en utav säsongerna jag fick idag var Supernatural säsong 4 så tänkte jag att vi bör rappa på med att se de andra. Jag har redan sett alla tre första, men tänkte försöka få Mikaela att göra samma sak så att vi kan se fyran tillsammans. Fast hon vill inte se det ensam, så jag har sett om alla avsnitt som den äkta vän jag är(okej, jag vill verkligen se dem också). Vi har hunnit se första och halva andra. Det är väldigt bra jobbat med tanke på att avsnitten är runt 40 min och det är 22 avsnitt per säsong.

Imorgon kanske det blir lite mer Supernatural med henne och sen ska man väl se till att jobba eftermiddag 15.30-01.15. Jag har inte jobbat något den här veckan, men det har vart skönt att vara ledig från både jobb och skola. Får hoppas att det inte blir för många nattskift nu när skolan börjar om, man får kortslutning de gånger man inte kan vända på dygnet och inte får någon sömn.

Damn, vilket tråkigt inlägg detta blev. Läs enbart detta så kan jag sammanfatta: Supernatural idag + jobb imorgon.

Lukten av cdon på morgonen


Nu är man fyra filmer, en cd och två säsgoner rikare. Man kan inte annat än älska lukten av cdon på morgonen. Fast jag vaknade väl inte direkt av att den kom in i brevlådan, låg vaken innan. Brevbäraren ringde på, säkert för att säga att paketet inte gick in(har hänt förr) och jag fick smyga runt och leta kläder att ta på mig, vilket gjorde mig lite smått stressad. Sen märkte jag att brevbäraren hade börjat trycka igenom paketet i alla fall, så då kändes det lite onödigt att slå upp dörren och skrika "JAG ÄR HÄÄÄÄÄR!". Jag väntade istället och såg på när paketet, med mycket möda, blev intryckt genom brevinkastet och när jag fått det tog det inte länge innan jag rivit upp det som ett barn på julafton.

Detta blir en bra dag.

det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin


Märkte just att det var en väldans massa bilder på mig själv som jag lagt upp på sistone, den egostilen gillar jag inte riktigt. Så då får Nemi ta över, hon är(hur lite jag än vill erkänna det) mycket häftigare att titta på.

Klockan är 16 och jag har inga planer inför kvällen, mer än ett vagt konstaterande att en kompis vill göra något. Det är otroligt skönt med lov, det kommer i rättan tid med tanke på det fina vädret(okej, igår var det bättre but still!). Kanske ska se någon utav de filmer som jag fått för några dagar sen. Eller så kan jag och Emilia se Sailor Moon, det blir nog ett samtal till henne.

Har kommit på att jag oftast får styra upp saker när det ska bli något. Jag kanske borde fundera på festfixare eller åtminstone något med arrangemang i framtiden? Skulle stressa så mycket att jag skulle få magkatarr varannan vecka, men jag skulle vara jävligt bra på mitt jobb.

Körkortet är hittat på Willys! Var där för en vecka sen tror jag. I alla fall så är de ju great att det kommer fram nu, när det redan är anmält borta så nu måste det in till Transportstyrelsen direkt. Wellwell, är väl på sätt och vis glad för att det inte är någon liten snorunge som använder det för att komma in på krogen. Ciao!

you say you wanna move on and you say i'm falling behind, can you read my mind?


Första dagen i Spanien, ett stenhus som inte hade vart uppvärmt på två månader. Så där satt man, lyssnandes på sin musik, framför ett element för att försöka få lite värme.

Idag var man och pimplade och vi(päron+två systrar) spenderade sen en del tid på altanen här hos föräldrarna. Ikväll blir det bingolotto, jag ska leka pensionär med andra ord. Men det blir mysigt, hur tråkigt det än låter. Igår var en trevlig kväll och Jens såg ut som ett barn på julafton när han fick sitt hemmagjorda svärd(i kartong) och en photoshopad bild där herkules(den tecknade) fått Jens skalle. Internskämt ftw!

Imorgon får vi se vad som händer, försökte få Mikaela att medge att hon saknade mig(hon är på sin pojkes stuga fram till tisdag, från i torsdags). Fast hon sa bara att jag var gay som skulle se på bingolotto och att det inte var konstigt att jag saknade henne då. Hon är en mysig själ.

ooh! get me away from here i'm dying, play me a song to set me freeSitter hos föräldrarna igen, två systrar är hemma för påsken så snart blir det påskmiddag. Imorse mådde jag otroligt dåligt, som om jag var bakis trots de noll droppar alkohol som jag drack igår. Jag tror det var yoghurten som jag åt, såg först idag att den gick ut den 29nde. Fast nu är man igång och mår bra. Jag taggat till fest genom en ovanligt lugn låt, Belle & Sebastian - Get me away from here I'm dying. Men den är bra. Ha en sjukt bra lördagskväll people!


for days that i mention in a song move along get ahead get her hand and bring her with youIkväll blir det sällskapsspel hos Sara tillsammans med henne, Emilia, Jessica, Gustav, Jossan, Jocke och Lars. Lite uppladdning inför imorgon.

På tal om ingenting har jag tappat mitt körkort(helt säker på att det bara legat i plastfickan på börsen så därifrån har det ramlat ut) och det är nu spärrat, plus att man snart får hem ett kuvert från trafikstyrelsen så att man kan göra ett nytt. Sånt här händer i princip bara mig, ungefär som när jag tappade min biljett till Magnus Betnér(det fixade sig dock för Adde var duktig). Fast vad ska man göra åt det? Lika bra att ta det lugnt och gilla läget.

Imorgon blir det fest hos Jens.

control yourself, take only what you need from it


Mest nytagna bilden på länge(satt och lekte med camen här hos föräldrarna alldeles nyss).
Ser man den nya färgen, om än färgerna är en aning konstiga.


Idag blir det nog att bara ta det lugnt nu på kvällen och se vad för mat man får här, fast sover nog i hemma ändå. Jag och Emilia såg tidigare på lite Sailor Moon(har saknat det). Jag hämtade(läs: snodde) henne från hennes pojkvän. Nu lyssnar jag på lite nytt MGMT här hos mor och far, saknar lite mer fart i låtarna som i Kids fast so far sköna i alla fall. Jocke(mammas och pappas hund) har lyckats få utslag på halsen som något sår igen så han går än en gång omkring och ser retarderad ut med en tratt runt halsen. Han kan verkligen inte hålla koll på den heller, när vi kom ville han hälsa på oss men fastnade under bordet. Ett gott skratt giver det i alla fall.


hela världen är så underbar bara man får ett svar


Påsklovet har börjat. Igår såg vi fotboll på Challenge, Barca-Arsenal 2-2, medan vi åt och drack och sen såg vi en film hos mig. Är inte supermycket för fotboll, eftersom att jag inte är så insatt, men det är kul att se. Nu vet jag att på lördag är det fest(en kompis fyller år söndag, ska köpa honom någon rolig present), men jag har ingenting som helst annat inplanerat. Skulle dock vara kul att vara utomhus litegrann och leka. Funderar på om man ska åka till föräldrarna ikväll, äta god mat och sova, ifall man inte har något bättre för sig.

RSS 2.0