To do-list

Var just på bio, såg Flickan som lekte med elden. Vad rabblar alla om att ettan var bättre? Ja, bättre för att den saknade öppet slut som tvåan tvunget skulle ha. Annars tyckte jag att tvåan var mer rå och mer spännande, något mer tilltalande på något sätt. Men, det kan ha att göra med att jag läst första boken och blev lite småbesviken på filmen(dessutom blev inget spännande när man visste vad som skulle hända) om än den var bra ändå.

Nu är det bara ett problem med mitt bio-besök, det betöd att jag sköt upp grejer.

Att göra ikväll:
  • Packa till stockholm(åker imorgon direkt efter skolan till fölviken, därifrån drar vi vidare I guess)
  • Skriva klart min konservativa judedagbok(Hallo, ich bin ein Jude o.s.v., ni fattar)
  • Göra te+läsa min bok i Häxmästar-serien(Okej, det där är mer vad jag vill göra.. men de kommer bli så)
Imorgon har jag ingen individuella(dansläraren är sjuk) så det blir en skön sovmorgon ända till 12. Hallelujah!

I'll never be your beast of burden


(random bild, FN-rollspelet i fjol. sebbes brillor skulle jag tro)

Eftersom att jag har lit extratid innan jag ska till skolan(börjar på en timme, ska dock käka frukost och sånt också) så tänkte jag följa spåret från igår och berätta om en skum/lustig typ jag mötte för några år sen(när jag var 15-16 år). Jag och Jossan var med några stycken, Jossan var full och jag var nykter.

Vi sitter på en bänk i en busskur(säkert för att det fanns värme på bänken och det var kallt).
Förbi går en snubbe(ca 23 eller nåt) som röker på en cigarett.
Snabbt och utan minsta förvarning tvärvänder han åt sidan och kommer ner så att han är i samma höjd och bara några centimeter ifrån mitt ansikte.
Han:
Vill du veta en sak?
Jag stirrar på honom, chockerad.
Jossan(glatt):
Ja, snälla berätta!
Jag(osäkert):
O..kej.
Han:
Jag vet en sak som inte du vet... det är en hemlighet.
Sen gick snubben iväg(med rop från Jossan, "snälla berätta berätta berättta"), aldrig sett honom sen dess. Men såna saker minns man och kan skratta åt.

På sj kan vi få tågresor för 200 spänn

Idag har jag vart med Annalu och Mikaela(även Emelie på kvällen och såg idol) ett bra tag och planerat projektarbetet. Vi var bland annat in på Resia för att boka en resa och man hörde riktigt hur sälj-snacket gick på kvinnan vi talade med. "Nej men vi kan ju boka direkt från Luleå till Manchester. Det blir enklare och ni slipper packa in bagaget, sen blir resan på ingenting. Tänk inte på det som är billigast, för det blir ändå dyrare i längden." Sen fick hon fram att det blev sisådär 450 kr extra ifall vi tog från Luleå på hela, ville nästan slamma henne i facet med "På sj kan vi få tågresor för ca 200 spänn med csn-kortet, det såg vi idag". Fast det gjorde jag inte. Vanligt folk gör inte så.

Det är lite konstigt att man har vissa regler man ska följa, ibland funderar jag på att ha en dag när man bara går fram och säger precis vad man tänker till folk. Såna där lite halvskumma och roliga saker. Som idag när vi såg några killar stå och snacka då vi gick ut från en restaurang, in på kioskpiraten och när vi kom ut igen stod de kvar. Sa att vi skulle gått fram och sagt: "Ursäkta, här är parkering förbjuden" eller "Ni har stått här i 10 minuter nu, come on, ni blockerar vägen". Fast de gjorde de inte och vi sa det inte. Det var inte ens elakt, det var bara lite roligt.

Mest av allt vill man vara rättfram emot personer som beter sig som barnungar, så att de för en gångs skull kan lära sig en läxa. För som vissa personer uppför sig, så ska man inte uppföra sig. De har något allvarligt problem, för de har inte hunnit växa upp trots att de är över 18 år. Någon dag ska jag ha en sån där säg-vad-du-vill-och-kommer-på-dag, vem är med mig?

If you're never sorry, then you can't be forgiven

Har lugnat ner mig litegrann, trots att jag blir något arg varje gång jag tänker på att jag får stå ut med min mobil ett tag till(rispa i displayen, ingen batterilucka så tejp istället m.m). Sköldpaddan, som Anton brukar kalla den. Faktiskt ser den lite ut som det nu när den är så trashad.

2½men på 6an, frågan är om man orkar kolla på det eller ifall man går och lägger sig. Av mina ögonlock att döma så bör jag nog gå och lägga mig. Man klarar sig inte så länge på fyra timmars sömn trots allt.

(ursäkte mig för det otroligt innehållsfattiga inlägget, lovar att jag lägger upp ett grymt kul imorgon)

Morr

Morr på CDON, de har flyttat fram release-datumet tydligen..

Releasedatum: 2009-10-09Leveranstid: 3-6 arbetsdagar

FUCK.

(Update: Något gladare nu, såg första avsnittet av how i met your mother season 5. Andra kommer i usa ikväll tydligen, men det lyckade i alla fall "cheer me up". Tackar för avsnittet, Adde)

Blev mest klämd mellan bibeln och min porr

Du vet vi väntar på ingenting, du vet ingenting väntar på oss.
Det är mig de kallar smutser.


Inget paket ännu, inget mail ännu. Sitter och väntar och vill bara få min mobil snart. Sist jag beställde nåt från CDON(pocketar) fick jag de dagen efter. Eftersom att mobilen kom idag till CDON borde jag få den imorgon.. Eller man kan hoppas i alla fall. Senast onsdag antar jag. Blir det senare mördar jag någon. Ska iväg torsdag eftermiddag till stockholm nämligen, blir lite family reunion eftersom att alla ska dit. Kan inte tacka nej till en gratis resa till stockholm heller, mamma och pappa ska köra bil dit ner. Ifall jag inte kör någonting kan jag alltid ligga och sova i baksätet med musik. Med nya mobilen hade det vart ännu grymmare, men på tre dagar ska jag väl ha hunnit få den i alla fall?

Fan att ladda den också.. Hatar att vänta. Väntat flera månader redan. Otålig som jag vet inte vad. Och ännu värre, sitter och lyssnar på den mest briljanta och bästa Regina Spektor. Helvete vad jag vill se henne i stockholm i december, men jag går inte själv på konsert. Det tar bort det mesta av känslan, fan också hon får se till att komma snart igen.

Ännu en briljant låt av henne, Uh-merica. Vart får hon allt ifrån? Så mycket känsla.

Mrs. E. Roosevelt never heard me shoot my gun, la, la, la
Mrs. E. Roosevelt didn't even know I owned one la, la, la
Somewhere between the cobblestone floor and the slated wooden ceiling la, la, la
Cuddling my semi-automatic, what a very fuzzy feeling la la
Oh, there's nothing like emptying a cartridge at the sun

Uh-merica, Uh-merica
Uh-merica, Uh- merica
Oh, there's nothing like emptying a cartridge at the sun.

Oh we're born alone and then we're covered by m-m-m-mother's kisses
The mind has already forgotten what the body still misses
Somewhere between the sticky floor and the cracks in the ceiling
Cuddling my semi automatic, what a very fuzzy feeling
Oh, there's nothing like emptying a cartridge at the sun

Uh-merica, Uh-merica
Uh-merica, Uh- merica
Oh, there's nothing like emptying a cartridge at the sun

One more time
Uh-merica, Uh-merica
Uh-merica, Uh- merica

Oh, there's nothing like emptying a cartridge at the sun la, la, la
emptying a cartridge at the sun la, la, la
emptying a cartridge at the sun

It takes a fool to remain sane

Hemkommen från jobbet, yeah you heard right. Jag får ett samtal om ifall jag vill jobba eftermiddag ikväll och blir jätteglad eftersom att jag inte jobbat på en månad nu. När jag lägger på och försöker fixa så att jag tar mig till sågen, upptäcker jag att klockan är 18.30 och det skiftet börjar 18. Alltså mycket tjorv med folk som inte kom och så, de var två st ordinarie på skiftet och de ska egentligen vara sex. Därför kaoset. I alla fall kan mamma och pappa komma med bilen dit, men jag måste ta mig dit själv. Lyckligtsvis skjutsar Emilia mig(tack, du är verkligen en räddare i nöden). Så nu har jag jobbat till klockan 2(nyss hemkommen). Hade kunnat fortsätta jobba till klockan 6 och jag tror faktiskt att jag hade gjort det ifall inte Kicki anmält sig frivillig. Kändes dock tärt att tänka på det, för då skulle jag antagligen få vaka då jag börjar 8.10 imorgon. Ska ändå upp 7.

På hemvägen var det The Ark på radion, rix fm. Älskar egentligen meningen It takes a fool to remain sane. Det är så sant så sant. Nu ska jag sova, kommer få en härlig lön från september(har jobbat en kväll och det var ikväll, haha). Sov sött era murmeldjur.

The Technology Illiterate

Den senaste tjugo minutrarna har Adde suttit och försökt förklara för mig olika begrepp som android-mobiler och streaming. Hopplöst fall, men jag förstår på ett ungefär i alla fall. Känner mig verkligen som "the technology illiterate". I övrigt kom vi in på det för att vi snackade om min mobil som kommer(till CDON) imorgon. Iphone får ju spotify(som tydligen inte är så great som de låter ändå) och min är en samsung omnia II. Kan hoppas jag får mobilen snart, har väntat på att den ska komma till sverige sen innan sommaren. Det säger ju en hel del.Begäran om ett utdrag från min konsrvativt judiska dagbok, here you go första dagen:

Måndag
Dagen började med att jag steg upp, bad en tacksägelsebön, gjorde frukost och sen gick och väckte min tvillingbror Ricki. Han är svårväckt om mornarna, fast en kopp kaffe brukar få upp honom. Jag har valt att inte använda någon sjal, men jag kommer nog att använda det när jag har gift mig och jag använder alltid tallit(bönesjal) när jag går in i synagogan. Synagogan är vår kyrka, men jag kommer in på det senare. Min pappa använder kippa(kalott) när han ber, för att på så vis visar han vördnad inför Gud. Däremot använder han inte kippa annars, som vissa judar gör. Min bror nöjer sig med att täcka huvudet när han går in i synagogan. Han skulle kunna använda en kippa han också, men han väljer att använda keps eller mössa istället. Eftersom att vi är konservativa spelar det inte lika stor roll vad han har på huvudet, bara han täcker det. Under sabbaten brukar han använda kippa.
Vi åkte till skolan i min och Rickis bil, hade alla lektioner och sen åkte vi hem igen. Vi går samma linje, om än jag går språklig inriktning och han går samhäll. Det gör att vi ofta slutar samma tid och kan färdas tillsammans. Vid lunchen serverade de blodpudding, något som vi inte kan äta. Vi får inte äta mat som innehåller blod. Istället åt vi en vegetarisk pastasallad, vilket gjorde att jag kunde dricka mjölk till också. Vi lever förvisso som konservativa judar så vi följer inte alla regler som de ortodoxa gör, men vi har som vana att inte blanda mjölk och kött av något slag eftersom att det hör till Kosher. Kosher är de regler vi judar har för vad som kan ätas och inte ätas. Ultraortodoxa judar brukar ha två spisar, en för mjölk och en för kött. Det är någonting som vi inte har, vi undviker bara att blanda de två.
Jag snappade även upp en reklamlapp från Judiska Församlingen i Stockholm, det är tydligen pubbkväll på torsdag. Nu tänker ni säkert: ”judar får väl inte dricka”. Vem säger vad man får och inte får? Nu menas inte att vi ska ha ett galet party, men det är trevligt att träffa sådana med samma religion som en själv. Då känner man sig mindre ensam. Jag brukar dricka ett glas vin, eftersom att dessa pubbkvällar ofta är på torsdagar så har jag skola dagen efter. Många ungdomar dricker ett glas vatten emellan för att på så sätt rena det hela, så gör även jag.

Hallo, ich bin ein Jude

Gårdagskvällen var kul. Vi var på fest hos Lulle(som sagt) och där var bara skönt folk. Kan säga att våra margaritas blev.. något starka. Så de var inte så super. Bara persikan blev god, för där tog vi mindre sprit och den smakade mest persika. Jossan, får nog göra ett nytt försök någon annan gång. Sen drog vi in till pentan(med sina 3 dansgolv) där det faktiskt var en del människor. Många som man kände också. Dansade och hade kul kvällen igenom. Tack folket.

Nu sitter jag här och dricker te, faktiskt inte nå bakis. Däremot måste jag skriva i min judedagbok. Det är en uppgift som vi har fått från religionen, att skriva en veckas dagbok och vara en konservativ jude som går samhälls i trean i stockholm. Jippie! Jag är på torsdag, har inte ens skrivit klart den, och inlämningen är imorgon. Gah, stress. Fast gladast för uppgiften är nog Mikaela("Vadfan ska jag skriva som en jude för? Kan inte ens tänka mig in i hur en kristen tänker!").

And drank margaritas till dawn

Ikväll blir det fest. En margarita-kväll som jag och Jossan planerat. Blir att prova bl.a. ananas, jordgubb(som jag provat förr) och persika. Jessica har joinat oss och det ser ut att bli att åka till Lulle(som fyllde år igår, grattis till honom) och vara där. Det kommer nog bli grymt, härliga människor att festa med. Dessutom, äkte drinkar blir ju skitnice.

Party!


Skrattretande

(adde) Kom på att minneskortet går att he in i datorn. Tog en bild(som verkligen exponerade alla mina fräknar) och lekte med den.


Där ser man att jag klippt mig och ser allmänt mongo ut redan på orginalet


Älskar Robert Wells-inspirerade frillan som jag fick. Och att mitt födelsemärke blev dubbelt så stort.


Hjälmfrilla! Och detta är den sida som jag brukar tycka är bättre, ska jag tänka över det?
Notera att vänsterögat är piggare än högerögat

Visst har jag ett symmetriskt ansikte? Vilken bild var snyggast?

Visst känns det fint att va vid liv en dag till?

Nyklippt och faktiskt rätt korthårig. Skönt med lite omväxling. Jag hade tänkt ta en bild på mig själv för att visa frisyren och på samma gång få ett tillfälle att prova mitt ansikte med två högerhalvor och två vänsterhalvor. Men när jag väl hittat kameran(det tog ett tag) så hittade jag ändå inte sladden som man behöver för att föra in bilderna i datorn(undra om den försvann i flytten? eller om den är längst ner i någon låda?). Vilket som så får det hela vänta.

Ikväll blir det bowling, det var längesen sist. Får se vad mer som händer och sker efter det, är nästan lite sugen på nodo. Nu när man är rik och allt(löningsdag!). Dagen började med att jag blev lika sur som tjejen i vasa-reklamen(hon hittar en maska i strumpbyxorna och börjar slita i dem och skrika) när jag upptäckte att min tunika hade fått tandkräm på sig och jag inte kunde ha den. Däremot ändrades humöret när jag kom på att det var löningsdag, småsaker kan inte förstöra den glädjen inte.

Har du hört, va? Killen är cpJust läst ut "The Quiet American". Måste säga att andra halvan blev betydligt bättre och den fick verkligen igång tankarna på mig. Den första halvan och en bit till var jobbigt(han hoppar fram och tillbaka i tiden + nämner massa namn och organisationer som man inte känner till så att man inte hänger med), men den andra halvan gjorde det hela värt det. Jag blev chockerad ärligt talat. Graham Green i all ära, för sista delen på boken.

Dags för te snart känner jag.

Muttsamhälls

Praktik vecka 43, sen vecka 7. Har ett ord för det hela: KUK!
Ofta någon vill ha en hos sig i en vecka, åtminstone inte på de roliga sakerna som man faktiskt vill vara på(och som har med ens linje att göra). Jag orkar inte stå och ruttna bort i en klädaffär, är hellre i skolan. APU är för töntat som går praktiska linjer, inte för oss. Samhälls är elakt ibland.

Jag har drömt om att ha en riktig dröm

Varför kan jag inte alltid sluta såhär tidigt? Började 8.10, slutade typ 11.20. Och det var dans och mentor(med fika!) som jag hade. Skönt. Imorgon börjar man 9.10 och har egentligen en timmes sovmorgon, men då har man beställt klipptid klockan 8 så det var den sovmorgonen! På tiden att jag klipper mig dock, skäms nästan. Var typ 7 månader sen jag klippte mig sist har jag kommit fram till, och då var det Carro som mest toppade lite.

Lyssnar på Kristian Anttila lite nu, den gamla sköna låten Smutser. Därav namnet på inlägget.

Lönespec

Lönespec från Augusti har kommit. Nu blir man på bra humör, på fredag blir man ännu rikare. Blev till och med en tusing mer än vad jag fick för Juli, något jag inte hade förväntat mig när pappa sa att jag förmodligen skulle få mindre nu. Sen antar jag att skatteåterbäringen ger mig lite i maj. Jag älskar att jobba när lönspecen kommer.

Don't you know that I belong arm in arm with you baby?

Ikväll var jag statist. Ikväll applåderade jag. Ikväll applåderade jag från ståplats. Ikväll blev jag trött i benen. Ikväll bestämde jag mig för att statist, bland typ 300 andra, inte var min grej.

Fast statist med bara några är säkert kul, gör inte så mycket att det är segt då. Faktiskt hade det inte gjort någonting ikväll heller, om det inte vart för att jag och Emilia blev tvugna att ge upp våra sköna sittplatser. En ordningskvinna frågade: "Är det några ungdomar med unga käcka ben?" och kollade på oss. Nej men kul, ofta man inte säger "Ja, vi kan väl ställa oss upp" när man blir halvt utpekad som skyldig. Så fick vi stå där bakom och applådera med alla. Är 99% säker att man inte ens kommer att se ett öra på mig i filmen.

I övrigt var det kul att se när de spelade in. Och nu får vi förvisningsbiljetter senare till våra mailadresser, asgrymt. Kanske.. beror på om filmen är bra, men den verkade bra nu iaf.

Gryymt hungrig. Inte ens skitlukten(fy fan vad det stinker från pappersbruket ute alltså, kände det ner i halsen.. som surströmming fast 10 ggr värre och mer kvavt) kunde parera min hunger så nu blir det att fixa sig några mackor eller något. Godnatt.

Stressad tjej

Kläder är ju verkligen aldrig där man tror att de är, man får alltid springa runt på hela lägenhetsytan(på 39,5 kvm) för att leta om och om igen. Stressad, för nu ska jag hämta mamma från jobbet och sen ska jag till fölviken. Denna gång letade jag ett linne, som det sen visade sig att jag hade på mig.

En hälsning


Jag skulle vilja sända ut en hälsning med ett stort tack till Jens och Magnus, som igår slet sönder min fina "Ingen reklam tack!"-skylt så att det bara blev en "tack"-skylt för att de är så grymt häftiga. Nu har mitt brevinkast översvämmats av reklam, redan efter en dag. TACK!

Hej hå, jag har push-up bh

Ute i bushen är täckningen ingen höjdare, speciellt inte med mobilt bredband. Hann komma in på msn bara för att bli utloggad fem minuter innan jag sen kom in igen. Megabra när man bara tänkt gå in en snabbis.

Jag har spenderat kvällen med "feel good" tv-serier(One Three Hill, Privileged). Kan inte rå för att jag först lider med huvudpersonen och vill att allt ska bli bra, sen blir jag sur och avundsjuk för att deras små problem inte ens var något i jämförelse för oss riktiga människor. Ibland önskar man att livet var som i en film.

Såg även lite Hey Baberiba säsong 2. Skrattade till Christine Meltzer när hon härmade någon som skulle vart med i Lilla Melodifestivalen. Sen har man självklart fått låten på skallen också. Texten är skön:

Hej Hå, jag har push-up bh
Bling bling bling jag är tjejen med string
Hopp hopp hopp, jag har minimal topp
Så alla kan se mina stora bröst 


Låter faktiskt som fjortistjejen som inte kunde säga till Mikaela att hon ville ha datorn(tjejen gav Michi en fjortisblick och harklade sig typ). Tjejen såg ut att vara 12 och hade en urringning med push-up. Nice(not).

Nu blir det att dricka te och kanske se lite av Miss Congeniality 2 som började 21. Har sett lite redan så kanske lika bra(har sett den förr också, men det var ett tag sen). Den är faktiskt rätt kul(om än det är ännu en "feel good" film.. gah, hata att jag älskar dem).

Jag har vart bra på att vara aktiv i veckan, höll mitt löfte så HA!

You are so sweet, dancing to the beat

Vaknade upp och var så sjukt sugen på bakiskäk(fastän jag inte festade igår). Så hörde med några och fick med mig Jens och Mange, skönt. Får se om någon mer hinner haka på då killarna duschar nu. Sen blir det att äta på Adana. Kul att man får med folk fastän ingen söp igår. Blir en häftig brunch.

(Adana har tydligen stängt på söndagar, så det blir nåt annat.. Sunes kanske, vilket som: bakiskäk<3)

Once upon a time you dressed so fine


random bild.. Anna Lundgren = fotograf


Nu har man förlorat lite i poker igen, men lika glad för det är man. Lite tråkigt att åka ut när båda hade par i damer, fast hon hade A som kicker och jag hade K däremot. Fast jag klarar mig finfint. En del köpte in sig igen med en femtilapp till, men jag åkte inte ut före stopet för att köpa in sig igen så det gjorde jag inte. Tror inte jag hade köpt in mig ändå. Det var vilket som en skön pokerrunda.

Passaten har jag här fortfarande också, så kanske tar mig en runda någonstans imorgon innan jag måste lämna tillbaka den i Fölviken och(kanske) sova över där då pappa ska på jakt. Man uppskattar de tider när man får ha någon utav bilarna. Det konstiga med passaten är att när man trycker på "lås-upp-knappen" på dosan så vägrar förarsidans dörr att öppna sig, men alla de andra dörrarna gör det. Så jag får kliva in i baksätet och sträcka ut armen så långt det går för att nå dörrhandtaget. Måste se konstigt ut för de som ser mig.

Det känns som om min mage håller på att sprängas, jag tryckte en godispåse hos Amanda också. Jag ska lägga mig och sova nu, mina ögonlock håller på att falla ner. Sov gott.

And by protecting my heart truly, I got lost in the sounds

Igår skrev jag inget. Jag skjutsade mamma och fick alltså ha hennes jaguar och glida runt i. Något negativt med den vs passaten är att passaten har farthållare. Var något öm i fotleden efter att ha kört runt i alla byar(vi, jag och jossan som jag var med sen, körde nästan vilse men hittade sen vägen). Vi var till Lillsöder och hälsade på hos Viktor som hade ett lan med minst 10 pers i deras vardagsrum. Jag och jossan for dit för att vi ville ha någon mer att se film med(innan såg vi idol själva hos mig), men sen tjorvade det sig med filmen och allt så vi hann se en halvtimme innan mamma ville hem sådär vid 12. Det grymmaste var när Öhman kom utanför fönstret(där det var en gardin) och skrämde oss. Egentligen mest Jossan, satan så hon skrek haha. När jag kom till Fölviken slocknade jag nästan direkt.

Idag har jag degat där och nyss kom jag hit till lägenheten. Så nu blir det att duscha, äta och senare dra till Amanda. Pokern är vid 8, men jag tror att hon ville ha sällskap innan ändå för att hon inte hade något för sig. Jag har inte så mycket för mig ensam heller direkt. Väcktes förresten imorse av ett alarm om att ja bokat tvättstugan idag. Duktigt Elin, klockan 12-17. Jag tror inte jag hinner tvätta och hänga på tork i en timme direkt. Får bli någon annan dag.

Confusion never stops, closing walls and ticking clocks

Här sitter man och nöter poker på internet(med "låtsaspengar"). Spelade turnering och kom 3a. Men där tokhöjer folk och spelar inte direkt smart alltid med tanke på att det inte är om riktiga pengar. Jag har kommit till andra steget(finns tre) just, spelade heads up emot en kille och det tog någon timme, men nu har jag gått vidare. Vem vet, kanske laddar upp för att ta hem segern inför pokern hos Amanda på lördag?(mest troligt inte, haha)

I övrigt så sover mamma och pappa här, vilket gör att min lägenhet känns mindre än vanligt. Dessutom har de med sig besten(golden retrievern Jocke). Jag blev inte särskilt glad när mamma ringde imorse och sa att de skulle komma("Jag som dammsög igår!"). Men det fick jag finna mig i.

Jocke har ett sår på halsen också, de tror att han har bränt sig någonstans. Så han har fått det tvättat av mamma och har en kompressor emot, dittejpad typ. Han ser i alla fall helt retarded ut(nu syns hans personlighet på utsidan också med andra ord).

Trött som få, men vi snackade om det imorse på dansen. Det finns ju en möjlighet att jag har för lite järn i mig(aha, köpte järntabletter med mamma.. Järn+c-vitamin faktiskt, nice). Så nu har jag något att prova imorgon.

Dags för lite Aktuellt

Då hade man sett klart idol och städat lite(jag har börjat bli rätt duktig på det på sistone faktiskt). Nu ser jag på Aktuellt. Vet inte hur längesen jag såg det sist, man skäms ju nästan som den samhällselev man faktiskt är. Förvisso går jag språk, men för det borde jag väl hålla mig uppdaterad. Sen blir det sova och försöka få så mycket timmar som möjligt. Förhoppningsvis ska jag någon gång känna att jag är utvilad, har inte känt mig utvilad på minst en vecka(även om jag försökt sova 8-9 timmar varje natt). Kan glädja mig med att imorgon börjar med dans(man blir piggare av att röra sig på mornarna) och att det är min kortaste dag. Sov gott!

(Blogg-designen håller på att ändras, vilket den gör sisådär en gång per halvår max. Inte klart ännu, men vi jobbar på det. Adrian slavar på och jag ger order. Får hoppas resultatet blir bra)

Hitlers reaktion på Oasis split

Fy fan så klockren säger jag bara, garvar som tusan! Kolla själva:


No one laughs at God in a hospital

Var nyss hos Sara med henne, Stina(som var vänlig nog att både hämta och skjutsa mig dit), Emilia och Emma. Vi såg idol och en halv film och mös med te. När jag skulle gå ut från bilen(Stinas that is) upptäckte jag(än en gång) att jag hade stått för 90 % av snacket under kvällen. Jag tror att det är en av baksidorna med att bo ensam, man har ingen att prata med så då kommer det ut så fort man träffar folket. Jag är bra på att analysera mig själv.

Nu ska jag lära mig ord från den italienska boken som jag läste ut igår. Alla som jag inte kan, jamen lycka till! Jag tänkte faktiskt satsa mer på italienskan nu, eftersom att jag känner att jag var sämre i tvåan än i ettan och nu har jag börjat glömma en massa ord. Tur att tyskan fortfarande sitter i alla fall. Imorgon har jag sovmorgon till 12.00, det är nice. Då kanske man nöter några ord imorgon innan man far till skolan också. Nu blir det träna ord, lyssna på skön musik(Regina Spektor, som jag fortfarande inte har fått med mig någon på i stockholm 8 december.. får bli någon annan gång då typ :( ) och sen gå och lägga sig hyffsat tidigt!

Skum novell

Jag är skum, för att illustrera detta ska jag skriva ner den novell som jag just skrev i mitt nya fina block.

Hennes skugga nuddade hans när de rörde sig framåt, något som han lade märke till. Hon däremot, hon var lyckligt ovetandes om att mannen bredvid henne och hon själv inte var två individer längre. Nu var de en. Tanken fick honom att le och när hon såg hans leene rynkade hon på näsan lite skeptiskt. Han älskade den minen på henne. Hon såg ut som en ekorre när hon rynkade på näsan på det viset, med de klotrunda blå ögonen lite frågsamma. Han skulle aldrig ha sagt det högt, hon skulle nog ha tagit det på fel sätt. Hon skulle inte ha tolkat innebörden av att bli kallad ekorre som någonting positivt, utan skulle känna sig förnärmad. Hon skulle inte förstå ömhetstecknet till denna ekorre.
"Vad ler du åt?", sa hon lite osäkert och granskade honom. Skulle han berätta att han såg en ekorre när han såg på henne? Självklart inte.
"Kolla på våra skuggor", sa han istället och svepte ut med handen. Det var trots allt detta som hade fått honom att le. De stannade och hon såg ner, men någonting var fel. Hon andades djupt innan hon vände upp blicken. Det var som om han kunde känna hur fel allt var. Hon log blekt, lurade honom inte alls med det där leendet.
"Ja...", sa hon dröjande. Det märktes att hon snart skulle samla mod till sig, byta ämne och säga exakt vad han väntade på. "Vi borde.."
"..göra slut.", skyndade han sig att säga, innan hon hann fortsätta och hon öppnade munnen lite chockerat. Det såg ut som om han hade lyckats överrumpla henne. "Det är vad du tänker, va?"
Hon stängde munnen och såg ut som om hon övervägde. Sen nickade hon lite, nästan osynligt. Han log lite, men det fanns ingen glädje i det leendet. Han både kände sig och såg ut som ett besviket barn.
"Du kommer säkert att hitta någon ny att älskar..", sa hon tröstande.
"Som älskar mig tillbaka.", sa han i en något trotsig tonart. Hon såg chockerad ut och svarade sen:
"Jag älskar..älskade dig visst. Vi är bara så olika."
Det hade hon rätt i, att de var olika. Motsatser dras till varandra sas det, det stämde väl mer på honom än på henne. Han drog ett djupt andetag. 'Detta var bra', försökte han intala sig själv i tankarna. Smärtan ville skrika åt honom. 'Hon är inte som jag, hon såg inte ens att vi är en.' Han såg ner emot deras skuggor. Plötsligt hörde han henne snörvla, var inte beredd på att hon skulle gråta. Han tyckte inte om att hon grät, nu när det var hans hjärta som sakta krossades. Vad hade hon för rätt?
"Jag önskar att jag kunde känna som förut", sa hon. Nåväl, hon sa i alla fall inte som hans förra flickvän. Det klassiska: Det är inte du, det är jag. Det hade gjort honom så arg att han hade stuckit en kniv i henne. Han kände ilskan bubbla upp vid tanken. Den förra kvinnan i hans liv hade bara ljugit för honom och hon hade vart en hora. Hon hade förtjänat den där kniven mot strupen.
"Jag med", sa han sammanbitet. Varför ville hon lämna honom? Han tålde inte tanken att bli ensam. Hon hade ingen rätt.
"Du har ingen rätt att tvinga på mig ensamheten", sa han och såg sig om. De var i en gränd och ingen annan syntes till.
"Tvinga? Förtjänar inte jag att bli lycklig också?" Hon såg rakt in i hans ögon.
"Kunde jag inte ens ge dig lycka nu heller?", sa han förnärmat och argt. Hon skakade på huvudet och suckade.
"Ja, men inte längre. Snälla, gör det inte svårare än vad det behöver vara! Jag ville bara säga adjö och skiljas som vänner."
I jackfickan knöt han en näve stenhårt.
"En kram?", sa hon försiktigt.
Jaha, nu ville hon dra så fort allting blev svårt också. Det var hon som hade valt det svåra. Hon ville bli 'lycklig'. Vad är lycka egentligen? Hon skulle säkert hitta en ny man och kalla det lycka, den horan. Ilskan välde upp samtidigt som han tog ett steg fram och omfamnade henne hårt. Han kunde inte släppa henne, hon var hans och skulle inte tillhöra någon annan. Hon strök honom tröstande på ryggen, något som också gjorde honom ilsknare. På bråkdelen av en sekund hade han bestämt sig. Så fort de släppte varandra tog han ett järngrepp om hennes hals. Hon blev så övverrumplad att hon varken hann ta luft eller skrika. Ögonen spärrades upp och hon försökte slå bort hans armar, men han var starkare än henne så han flinade bara bittert åt hennes försök att överleva.
Tillslut hade hon slutat sprattla och han släppte ner den likbleka och livlösa kroppen till marken Ögonen var fortfarande uppspärrade och stirrade tomt framför sig. När han gick iväg betraktade han den ena skuggan som slet sig lös från den andra. Den ena skuggan låg  orörlig kvar. Han skulle bli ett med någon ny, nu var det hon som hade fått ensamhetens gåva.

Vilken hetta!

Nyss hemkommen från stan. Slutade tjugo i 3, sen gick jag och Michi på stan ett kort tag tills hon tog bussen hem från busstationen. Det var otroligt varmt, kändes som en bastu när jag väntade på bussen med henne. Mikaela sa lite bittert(hon är nämnligen lite bitter av sig): "Varför är det såhär varmt i september? Det är typ varmare än det vart i sommar." Hon var inte glad för värmen och jag hade väl lite blandade meningar. Hade man haft mindre kläder på sig och inte hållt på att löka ihjäl kanske det hade vart bättre.

När jag kom in i lägenheten slog jag nästan direkt igång fläkten på full effekt och nu sitter jag här och degar i soffan. Kommer säkert få ont i skallen och slå av den snart, men tills dess är det grymt skönt. Jag har lite italienska att kolla ikväll, så att jag kan alla ord som jag inte kunnat tidigare från boken som vi just läste(mafia, amore e polizia). Det är ju en del ord som man inte kommit i kontakt med förut så vi får hoppas att det ska gå bra.

Köpte bl.a. ett A5-skrivhäfte på Claes Ohlson så nu kliar det i fingrarna för att jag vill skriva något i det. Känner ni också så när ni köper nya, blanka block? Vad jag vill skriva är frågan. Blir säkert ännu en novell. Skriva skriva skriva..

The Quiet AmericanBoken är utläst, så nu gäller det bara att grabba tag i "The Quiet American" som den andra boken heter sen(glömde nämna det tidigare). Ovan är en bild från filmen, eftersom att det finns en filmatisering av den också. Nu är jag trött, kan inte rå för det men är trött konstant. Dock drack jag en kopp te nyss så jag ska nog lägga mig och sova. Ska bli skönt att sova tidigt.

Den ser dock grym ut på affischen: "In war the most powerful weapon is seduction"

Kan hoppas att boken ska bli bättre i mina ögon, har trots allt halva kvar fortfarande. Just nu är den inte helt värdelös, men inte heller någon höjdare. Hatar att jag har typ 5 böcker som jag vill läsa samtidigt på sidan om, men man hinner inget sånt när man går skola inte.

Dags att sova, godnatt.(ursäkta för möjliga förvirringar och felstavningar, är inte så klar i skallen när jag är trött)

Mafia, amore & poliziaHär sitter jag och läser en bok på italienska(lättläst som få bör tilläggas, innan ni tror något stort om mig). "Mafia, amore & polizia" heter den, "Maffia, kärlek & polisen" blir det på svenska. Den är otroligt dålig, verkligen ingen bok som man fastnar i utan snarare en bok som är till för oss som ännu inte kan snacka så otroligt bra italienska. Il libero è molto noioso.

Jag har en engelskabok att läsa också, till på fredag egentligen men det är framskjutet en vecka sen idag(lycka!). Istället ska vi se en film om vietnamkriget(samma ämne som boken handlar om) och vi får välja mellan några. För min del blev det Deer Hunter, då jag inte sett den ännu. Boken i övrigt sett är för tjorvig, inte för att den är på engelska(vadå, engelska förstår man väl det mesta) utan för att författaren Graham Green ska envisas med att skriva om alla möjliga organisationer, städer, personer och platser. Man hänger helt enkelt inte med och det är trots att vi fick forska lite i befor, during och after innan detta. Wellwel, that's the life of a language-student.

Jag ser rubriker om Kanyes utbrott som tydligen har chockerat många. Big deal är min tank. Såg det nu.. haha han dissade Taylor Swift genom att ta av henne micken i hennes tacktal och hissa Beyonces video istället. De fick alla tre en hejdans massa extra publicitet genom det där, sweet säger de säkert. Taylor fick avsluta sitt tal när Beyonce tog emot ett pris senare och kallade upp henne. What's the harm?

Jag funderar på att vara aktiv en vecka och skriva flera varje dag, överaktiv vill säga. Så ska vi se hur det går. Lär hålla i högst tre dagar, men jag ska försöka tro på mig själv haha

Låt inte någon köra om dig

Ikväll var det myskväll hos Sara som gällde. Väldigt skönt på fredagar, då man är trött efter skolveckan. Skjutsade och hämtade mamma och pappa från surströmmings-kvällen, det var kul att höra pappas visdomsord när vi lämnade av dem där hemma. "Låt inte någon köra om dig" haha. Nu när jag kommer hem upptäcker jag att jag har pladdrat på mest av alla under kvällen, hur orkar folk egentligen med mig? Ja, jag pladdrar alltid. Men det var till och med ovanligt mycket för att vara jag. Wellwell, smällar man får ta om man ska vara min vän.

Jag blev så sjukt sugen på att åka utomlands, det kommer att ske nästa termin en hel del om det blir som tänkt(pappas 60årsfest utomlands, Irland eller annat land med projektarbetet, någon slags billig klassresa). Godnatt.

God must have spent a little more time on you

Jag har blivit ett monster gällande sötsaker, ska skärpa mig. Jk! (eller egentligen inte men de kommer förmodligen bli så). Jag såg just idol och det var seriöst en kille som försökte waila med basröst. Det gillar vi!(not). Inglorious Basterds såg jag för någon dag sen(tisdags) och den var awesome. Gillar Quentin Tarantinos sätt att göra filmer, både den och Pulp Fiction iaf. De är båda skumma och roliga. Lite mer än en film som är som alla andra. Imorgon ska jag åka hem till sara och fika med flickorna(hon fyllde år i tisdags, 8nde). Det blir myspys. Ska skjutsa päronen till en surströmmings-middag på jobbet(de har det varje år, så lukten är inte kvar där efteråt. Trust me, I asked). Det betyder att Elin får köra passaten! Woho! Något bättre med en snygg passat från 06 typ än en ful toyota från 91/93(lite osäker). Just ja, jag har ju skaffat körkort för ett tag sen, som jag inte nämnt här. Grattis till mig. Nu orkar jag inte skriva något mer.

Jag lovar att nästa gång ska jag skriva vettiga saker.

(NOT!)

When you try your best but you don't succeed


Klädombyte kille-tjej på klassfest för föredetta 9D i fredags. Riktigt roligt!


Jaha.. Hej.

Jag är redan skoltrött och när jag blir skoltrött blir jag mer intresserad av att göra annat. Kanske därför som jag helt plötsligt får för mig att skriva lite? Borde göra läxor, men sen intalar jag mig själv att detta är viktigt(vilket egentligen är helt onödigt) så jag rymmer undan lite. Jag har aningen ont i huvudet också, men musik hjälper lite(bra musik lindrar det mesta). Hm, designen här bör ändras. Jag är något less, men jag har varken ork eller fantasi att komma på och göra en ny.

Jag längtar tills jag får min nya mobil, inte bara för att min gamla är så trasig(spricka i skärmen, luckan satt inte det minsta fast före helgen och nu är luckan borta sen i helgen för att jag tappade den. Har ingen tejp  för att sätta fast batteriet med heller så det kan åka ut. Allmänt risig är hela mobilen). Den nya är dyr och ny, riktigt ny. Den kommer till sverige i slutet av denna månad(28nde till CDON som jag beställt den från) och det är en Omnia II. Så den första dyra(och enda) mobilen som jag köpt själv någonsin, ska bli kul att se.

Inte skyldig något långt inlägg som ingen orkar läsa, I'll just leave it there.