Förenta NationernaMånga häftiga utstyrslar idag. Jocke lyckades fånga sin amerikanare riktigt bra, inte sant? Han ser ut som en äkta Texas-bo

Fn-rollspel idag. Vi var det enda landet som inte fick en enda fråga riktad till oss.. Låter kanske skönt, men lite långtråkigt blev det. Däremot så var vi med och frågade hela tiden andra länder. Så vi deltog aktivt i alla fall. Däremot borde man få ha diskuterat betydligt länge, lagt över diskussionerna på två dagar. Vi hade så otroligt många oställda frågor angående kvinnor och barns rättigheter när det var slut.

Jag kom hem från Amanda för en timme sen, åt  där och kollade igenom resolutionerna tillsammans med henne. Först kändes det som om vi skulle rösta ja på vartenda en, men sen fick vi börja tänka mer kritiskt och mer som Kuba så vi hittade några brister i förslagen. Det "jobbiga" är redan avklarat, imorgon ska vi mest rösta och diskutera resolutionerna.

Imorgon ska jag också klippa mig hos Carro. Hon går ju frisör nu och behöver övningen(och jag behöver klippningen med tanke på mitt nötta hår). Det ska bli skönt att få bort det ur världen och dessutom har jag någonting att göra eftersom att det nu visar sig att det är visning på huset imorgon igen. Börjar nästan kännas tjatigt..

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?..

..Nej det är ingen vanlig dag, för det är Elins födelsedag. Hurra, hurra, hurra!18 år, känns inte särskilt speciellt. Mer än att man fått en massa gratulationer, både genom sms, samtal, i skolan och på facebook(mest på sistnämnda, enkelt det där när den varnar för födelsedagar). Jag får mitt paket imorgon, får se vad det blir. Egentligen vill jag inte ha någonting alls, eftersom att det har blitt snack om en dator. Men jag har syskon och då är det klart att yngsta barnet ska vara mest bortskämt och bara därför vill jag inte ha någonting alls. Jag hatar att vara yngst.. Har inte ens önskat mig en dator nu.

I övrigt är den största skillnaden att jag fick dricka öl till maten på middagen med mamma och pappa. De är verkligen såna som tar det hela på dagen. "2 dagar kvar!" satt pappa och sa när vi var på hockeyn i lördags(Luleå vann med 2-1, woho! Fast de torskade idag emot modo) samtidigt som han ryckte bort ölen från mig ungefär.
När Jessica imorse frågade om det kändes speciellt sa jag att det inte gjorde det, men förmodligen för mamma och pappa(sista barnet av 5 som äntligen blir 18). Fast mamma svarade då(aningen buttert bör jag tillägga): "Och ändå blir vi inte av med dig förrän om några år. Vi kan inte låta dig svälta heller.." Ja, det kändes tryggt att höra..

Nej, nog om min födelsedag. Jag hatar mobilt bredband. Jag ska nog byta till det andra trådlösa(vi har kvar ett bara för att.. Jag vet faktiskt inte varför vi har kvar det gamla, som förövrigt egentligen är mycket bättre) alldeles strax, för vi har överskridit gränsen nu igen. Då går det iiiinte fort kan jag lova. Man kollar sms på datorn och upptäcker:

Du har överskridit gränsen 5 GB datatrafik för denna månad. Resten av månaden får du högst en hastighet på 57 kbit/s. Hälsningar Telia


Det där var en fin present. Nu längtar jag till min fest. Har ni det bra?

Hälsningar från Jens

Jens hälsar förresten. Var tvungen ett nytt inlägg bara för att det förra tog slut. Förmodligen skickade jag minst 5 inlägg nyss, och detta blir minst 2(mobilen är knäpp), men jag fixar det imorgon när jag kommer in på datorn.

Hälsningar från mobilen

Idag har jag vart aktiv. Jag steg upp klockan 9 för att gå ut och gå med Jessica halv 10. Vi gick till stan(så att Jessica fick köpa ett par skor som hon ville ha) och tillbaka hem. Jag var in på team sportia också. Jag älskar mina mjukisar därifrån men de jag har är trasiga och eländiga så jag behöver nya. De tycks aldrig ha inne dom heller, dagens irritation! Jag menar, de är ju team sportia så de borde ha hemma sitt eget märke. 

Direkt när jag kom hem, efter våran promenad, packade jag en väska med sovgrejer och körde den till Jens lägenhet(eller.. Den är det någon månad nu). Sen for vi på hockey, 12.15 gick bussen. Där borta blev det att lyssna på pappa när han snackade jobb med gubbar. Otroligt intressant. Det var för att sca var matchvärdar. Matchen var spännande, men eftersom att jag skriver från min mobil orkar jag inte gå in på någon analys. Vi kan säga att Luleå väldigt ofta har tur genom att de har en så grym målvakt(Modig). Efter matchen fick vi gratis buffé(gratis popcorn/läsk innan btw). Vi fick höra frågestund med några spelare + coach(harju är ju snygg). Sen for vi hem med bussen som gick halv 9. 

Jag var alltså i stan halv 10 och då gick jag till lägenheten och där var en massa folk från föredetta 9D. Vi såg en film(the Benchwarmers, kung!). Nu sitter vi och snackar, vilket vi har gjort ganska länge nu. Får se vilka som sover över, men Emilia, jag, vikström och Mackan är då säkra sen tidigare. En heldag för min del.. Undra om jag kommer kunna sova inatt, somna kring 4 igår och sov i 5 h högst. 

Gratis är gott, gratis internet för halebop atm. Man känner verkligen avsaknaden av smilisar när man skriver på mobilen. Fast jag kommer nog störa mig på dom när jag läser på datorn sen. Så därför skippar jag det. Gud vad långt inlägg.. På planeringen imorgon: plugga(fn), redigera bilder i något skitprogram(fotoreportaget som eg skulle vart klart förra måndagen), städa(visning av huset på måndag) o.s.v. En del for nyss, har slut bokstäver(hade 2000 tecken) Godnatt!

Grattis Barbapappa!

Kvällen var mysig, precis som det oftast blir när man umgås med tjejerna. Det resulterade i att jag fick en masa godis, chips, dip, tårta, kött, potatisgratäng m.m kvar. Gah, jag kommer att slänga åtminstone tårtan. Den är jättevacker(Sara dekorerade så fint, hon och Jessica ska öppna ett bageri när de gått ut skolan har vi bestämt), men jag blir så lätt less tårta numera. När jag var liten älskade jag grädde, nu kan jag lätt bli äcklad. Jossan går på sin laktos-diet(hon har problem med magen och hon testar att vara utan mjölkprodukter för att se om det blir bättre) så det fanns en hel del som hon inte kunde äta. Men godis kunde hon i alla fall!

Vi snackade om i sommar. Vi räknade upp en massa fina resemål, vi ska åka utomlands igen det är ett som är säkert. Frågan är bara vars vi ska åka. Är det ingen liten vänlig skäl som kliver över min blogg som har något förslag på vart man kan åka? Någonstans där ni har varit och som ni kan rekommendera?

Jag ringde pappa för en timme sen, strax efter 00.00,och grattade honom. Han fyller år 21/2 och det är klart att jag har satt ett alarm på 00.00 också. Han låg och sov så han var kanske inte jätteglad, men det var i alla fall i ett vänligt syfte så han får vara glad i alla fall. Nu är det så att min pappa har nått en ålder av 59, han är född så längesen som 1950. Nästa år är det ett jubileum att fira(stort får man hoppas och gärna utomlands).

Han är egentligen inte supergammal för att vara pappa till en (snart) 18-åring, om man ser över till att han var 26 år då mamma födde mitt äldsta syskon(och min enda bror).  Bror min fyller nämligen 33 år i år, men det är ett tag kvar. Mycket grattisönskningar till min barbapappa.

Imorgon blir det att fara på hockey, Luleå mot HV 71. Ska nog bli intressant, efter vad jag hört kommer Luleå att få pisk. Vi får hoppas att de bjuder på en spännande match i alla fall. Tjolahopp, nu är det sent.

Picknick på golvet


Senaste gången jag var på picknick skulle jag tro. Släktträffen någonstans runt 20 juli 2007. Den var så förstörd att jag fick göra den lite mörkare. Bra att åtminstone jag upptäcker kameran! Men mysig bild iaf och det känns som att det är dags för en ny picknick nu.

Igår läste jag ut Tusen strålande solar, jag har läst tills det var någonstans över 100 sidor kvar och sen slutade jag av någon anledning. Nu när jag läst ut den kan jag konstatera att boken är mycket bättre i den första delen än i den andra. Visst den är bra i andra delen också, men jag tycker att den första var betydligt bättre som sagt. I övrigt läser jag just nu Marian Keyes Är det någon där?. Jag älskar hennes humoristiska och tragiska sätt att berätta både med och motgångar. Egentligen borde jag inte ha tid att läsa, eftersom att jag har så mycket i skolan, men jag behöver få koppla av lite också.

Nu är landsstrategin och vårat öppningsanförande inlämnat.. Skönt! Då ska man bara hitta på lite frågor(anklagelser) till våra andra kära länder(fiender).

Ikväll kommer Emilia, Jossan och Sara över och lagar middag med mig till Jessica. Hon får alltså sin present nu. Jessica kommer över senare och smakar på gourmet-maten. Vi får hoppas att det ska smaka. En annan "dröm" som Jessica har är att äta mat på golvet på en filt, som en picknick fast inomhus. Det blir att dammsuga och sen äta på golvet då. Helskumt, jag vet.. Men vad gör man inte för vännerna och för deras önskemål.

F-F-F-Freestyler

Igår kom Jessica, Jenny och Tilda över till mig. Det var längesen vi var alla fyra så det blev en hel del snack. Det blir det oftast, eftersom att vi ses så sällan. Det är så mycket man missar. Nu får vi hoppas att vi träffas närmare nästa gång, inte sant flickor?

Just nu sitter jag och sätter ihop en playlist på spotify, en fest-lista. Det är till min fest. Jag fyller ju år på måndag, men eftersom att jag inte vill ha en massa ovälkomna gäster får vi säga att jag bara har en fest någon gång snart. Nej, du får inte komma om du inte är bjuden. Du får däremot höra med mig ifall du vill komma. Goodie-goodie. I alla fall så sätter man in både sköna och icke-sköna låtar som bara passar för fest. En hel del nostalgi också, med de sämre låtarna. T.ex. Boomfunc MC's - Freestyler. När skulle man annars lyssna på den? Perfect när man fyller 18.

Nästa vecka har vi dock FN-rollspel. Jag måste kolla efter lite vad jag ska ha på mig. En kostym typ och kanske en kjol, men någon sån vet jag inte om jag har. Jag ska kolla igenom lite papper för att gräva upp de andra ländernas mörka hemligheter mohaha.. Nästa vecka på Onsdag-Torsdag ska jag alltså beté mig, leva och andas som Kuba. Det kommer att bli intressant.


Open up my eager eyes

Nu är jag på fotot, jag känner att jag verkligen måste redigera alla mina reportage-bilder. Får hoppas jag är klar till när vi ska vara klara. En vecka innan jag fyller år. Fotona var i CR-format så det är klart att det inte fungerar att öppna dom hemma. Nu har jag ändrat dom i jpeg, tar ett tag när man har en seg dator.

Bilder från i lördags:


3 flickorna

Sara och Emilias alla hjärtans dag-tårta


Hur går det, Emilia?


singstar!

Live in my house, I'll be your shelter

YES! Träningsvärk. Woho.. Jag har ont i armar, röv och rygg. Som Emilia säger, vi får betald träning. Inte illa, däremot är det inte så skönt idag. Vi måste ju sitta jätteskumt när vi sätter ner plantorna för det här. Armarna har vi ju dock från att ha burit 15 plantor/gång i kartongerna till där man planterar. Vad kan de väga? Minst 3 kg skulle jag tippa, någonstans där kanske.

Igår skrek vi. I början kanske vi sjöng, men i slutet skrek vi. Man kan undra ifall jag är hes nu, jag vet faktiskt inte. Känner inte för att gå runt och prata med mig själv, så vi får väl se när jag, Emilia och Sara hittar på något sen(för det ska vi väl?). Jag och Sara lyckades dessutom stöna igenom "Fantasi"-låten när Emilia och Emma sjöng duett på den efter att vi redan hade gjort det. Det är så otroligt många "Aha", "oh" och t.o.m. ett "eh"(det roligaste) i den låten så vi hade väl måttligt roligt åt det. Emilia och Emma kanske inte uppskattade det hela(det har jag ingen aning om faktiskt), men jag och Sara hade guld roligt för vi var så übertrötta.

Idag tänkte jag som sagt vara med Sara och Emilia. Jag sa att jag vägrade gå ut och leka på strömlida(stor backe där alla barn åker madrass) eller något sånt ifall det var lägre än -15 grader. Det var -11 när jag steg upp och enligt datorn är det -13, så vi kanske klarar  oss. Ifall vi nu orkar. Jag känner för en långpromenad nästan. Kanske kan köpa lite nödvändigheter till hemmet också ifall det blir så. 2 flugor i en! Eller 3, jag kan ta med Jocke på promenad samtidigt.

Jag har fotat lite både från igår och idag på Jocke. Igår var det en del från kvällen, bl.a. på Saras och Emilias allahjärtansdag-tårta(en kladdkaka med en fet klick kolasås på formad som ett hjärta, jag blev äcklad av kolasåsen) till mig och Emma. Kanske lägger upp när jag får in dom. Men jag får inte in dom på den här datorn(hata vista, hata vista, hata vista) så isf får det bli i skolan på måndag. Ciaaao..


Seize the day

Ställde klockan på 6.10, klev upp 10 minuter efter det och käkade frukost innan det bar av till tomatodlarns residens. Tur att det är nära i alla fall, kändes inte så trevligt med en lång promenad alls när jag kollade på termometern och den visade -20 grader. Såna mornar gör att man hatar norrland.

Vi satte ner tomatplantor i tre timmar(7-10) och tjänade 300 kr, inte illa. Härligt med lite pengar, fast frågan är vad de kommer att gå till. Säkert inget viktigt, som vanligt. Filip(Emilias lillebror) var då ganska säker på att det skulle bli godis för honom. Jag kom hem för snart en timme sen och jag sitter nu och försöker sträcka ut ryggen lite. Man sitter så konstigt när man planterar(eller egentligen trycker vi mer ner tomatplantorna på sina ställen) att det tär på ryggen och jag brukar ha ont i ryggen så vi får hoppas att den klarade sig idag. Får väl stretcha lite extra helt enkelt.

Jag satte igång tvättmaskinen när jag kom hem och tvingade mig själv att inte gå och lägga mig och sova. Vad ger det att gå upp tidigt om man inte får saker gjorda utan lägger sig och sover sen igen? Nej, nu ska man väl fånga dagen. Carpe Diem. Jag ska då sjunga singstar för fulla muggar ikväll vad jag förstått. Emilia, Sara, Emma och jag är folket vad jag förstått, Jossan kanske också innan hon tar bussen till Luleå på kvällen.

Nu ska jag gå iväg från datorn känner jag. Jag har en dag att fånga!

Fredag den 13de

Äntligen, äntligen, äntligen.. Efter den längsta veckan på länge så är det äntligen helg. Det tål att sägas om och om igen. Samtliga fyra prov är avklarade och det ska firas. Okej, kanske inte därför jag ska ut och äta egentligen, men vi säger att vi firar då.

Ikväll blir det Pentryt med Sara, mellan 5-6 någon gång. Sara får vara min en-dag-för-tidig-alla-hjärtans-dag-date. Myspys. Kinamat för hela(dyra) slanten. Jag känner för nudlar, äkta nudlar då på kinarestaurangen. Det blir tidig middag för att jag ska upp tidigt lördag och vi vill hinna nörda oss med lite spel innan jag lägger mig klockan 10.
Imorgon är det alla hjärtans dag, trevligt trevligt. Eller, egentligen är jag väldigt delad när det gäller det.

Alla hjärtans dag är mest ett PR-trick för att få sälja helvetes massa rosor, choklad och allt annat trams. Valentinus dog på Valentines Day, kanske kan firas. Men vem var han? Och vem bryr sig? Alltså är det bara för att få sålt saker i affärerna.

Men, bör tilläggas, jag skulle säkert inte ha något emot alla hjärtans dag om det var jag själv som hade en kär en och fick ta emot det där tramset.


Ingen cred till mig för bilden - hittade den på datorn. Men megafin var den på honom, han ser ju nästan förståndig ut.

Igår skrev Jessica till mig på msn och det första hon skriver är "snälla säg att det inte är din hund!?". Jag var tvungen att kolla pitea-tidningen.se. En golden retriever(Jocke är en golden retriever) blev igår kring kl 16 överkörd på E4an strax söder om Jävre(Fölviken ligger där) och dog direkt. Det var sjukt konstigt, men jag blev ändå inte så rädd. Jag tänkte att ifall han blivit överkörd borde jag väl ha fått hört det av mamma och pappa. Ändå ringde jag och kollade och Jocke var i säkerhet.

Ändå fick det mig att tänka. Jag hatar Jocke ibland för att han är en jobbig typ som fortfarande beter sig som en valp ibland(trots sina snart 7 år). Fast det är väl klart att jag älskar honom i alla fall. Det gör fortfarande ont att tänka på den cavalier king charles spaniel som vi hade förut, Lisa. Hon var 7 dagar äldre än mig och hon dog strax innan hon skulle fylla 11. Det kändes sjukt att någon dog, någon som alltid funnits där. "Det är bara ett djur" funkar inte, det är familjemedlemmar. Jag saknar henne fortfarande. Jag vet inte vad jag skulle göra nu ifall det var Jocke som blev överkörd. Jag lider med familjen till den döda hunden.

Snart helg, snart

Jag har inte haft datorn hemma hos mig och därför har jag inte uppdaterat i bloggen på länge. Sen igår när jag väl hade datorn hos mig så var bloggen så segt att jag blev tvärsöver och vägrade skriva. Tur var det, för då pluggade jag en hel del istället.

I tisdags hade vi prov i fotohistoria, det gick rätt bra tror jag även om jag vet att jag missade på en fråga för att jag blandade ihop saker. Idag hade vi matteprov, det gick lite sämre. Fast ändå inte så farligt, eftersom att det är förväntat att jag blir osäker när det är prov. Det blir jag alltid. Tyskaprov idag också, lättare än väntat då jag inte överpluggat direkt. Däremot är det gramatikprov på Tyska imorgon och det lär bli aniiingen svårare.

Därför bör jag egentligen plugga nu, men som vanligt försöker jag smita undan.

Vi var på Utbildning och Framtids-mässan igår. Man tjänade en massa pennor, tre kondomer, en tia(bussresa hem ftw! Adde gav mig för att jag drack tallbarrste, inte ens farligt. Eftersmaken var det värsta) och lite broschyrer. Vi lyssnade även på Zinat Pirzadeh, hon var grymt rolig att lyssna på. Jag skrattade hela tiden.


"Ni säger att vi invandrare ser likadana ut, det tar vi som någonting positivt. Tänk bara, jag har lyckats smuggla in 4 kusiner med mitt pass. 2 pojkar och 2 flickor"


"I Iran har man inte sex före äktenskapet, men i sverige är det helt annorlunda. Här har man inte sex efter äktenskapet."Min helg kommer inte att kännas som helg. Fredag blir det att lägga sig tidigt för att stiga upp 6-halv 7 på lördag. Vi ska nämligen till tomatodlaren och sätta ner tomatplantorna som kommer tidigt och det ska vi göra klockan 7. Lite skönt att stiga upp och få något gjort, men det är ju på helgerna som jag brukar vila ut. I övrigt får vi hoppas jag har kul resten av tiden och att jag får sova ut på söndag så att jag får min efterlängtade helg.

Piteå-tidningen - igen

Jag lyckades bli haffad och frågad igen. Fast denna gång ville Ellen ha lite folk för att det var hennes jobb att ställa frågan. Jag och Anna ställde upp och var med. Kom på att det kanske är roligt att lägga upp så att man minns sen.De andra svarade aningen mer seriöst än mig tror jag. Jag vet ungefär så mycket som att jag inte ville bli veterinär när jag var liten som alla andra. Fick de andra att börja tvivla också när jag sa: "Jag vill aldrig behöva avliva ett djur, dessutom vill jag jobba med friska djur". Jag var en klyftig liten en. Jag sa faktiskt att jag ville bli pensionär när jag var liten också, det var det många som sa.

Mamma ringde igår och frågade om jag ville bli det. Ja, hon och de på jobbet hade fått sig ett gott skratt också. Hon frågade om det var för att jag ville bli som mormor, men det tror jag väl inte. De på jobbet hade frågat om det var mamma som hade inspirerat mig till mina drömmar.

Btw, det roligaste med den artikeln på hemsidan är att det ser inte ut som om "Pensionär" är mitt svar, utan mitt yrke. Det var som fan, 17(snart18)-årig pensionär. I must be loaded!

7 sorters kakor

Jag steg upp vid 1 någon gång, eftersom att mamma ringde och pratade. Svarar man när det ringer då man sover är det kört. Fast skönt att jag inte sov till 3 i alla fall. Jag har en tendens att sova länge när ingen väcker mig(speciellt som jag la mig halv 4 inatt).

Igår blev Jessica säkert glad för "Valken" som hon fick(vi kallade den egengjorda spargrisen för det). Satan vad hon hade bakat fika. Jag och Emilia kom på(av någon sjuk anledning) att vi skulle prova alla sorter. Det var 7 sorters fika som hon hade bakat alldeles själv och en glutenfri kladdkaka(för Sofies skull). Där kan vi snacka om mätt! Sen hade hon chips&dip, popcorn och godis också. Min mage höll på att spricka. Fast det var gott, bör tilläggas, och mysigt. Tack Jessica ^^

Idag hade jag tänkt fota lite med systemkameran, fast Jocke är med mamma och pappa så det blir svårt att fota honom. Jag skulle verkligen behöva det, med tanke på att jag vill fota honom till mitt reportage och samtidigt får några fina bilder på honom. Jag lär springa runt och fota lite i alla fall, ifall jag hittar något härligt att fota. Kan inte missa chansen bara för att vovven inte är här.

I övrigt kunde jag ha följt med till Fölviken och käkat pepperbiff och allt möjligt gott. Fast det är Lördag och då brukar man orka lyfta på arslet och vara med vännerna. I alla fall jag. Däremot, så har vi inget direkt planerat. Vilket betyder att sitter jag sysslolös ikväll så kommer jag att tänka på pepparbiffen som jag kunde ha fått!


Pyssel hos Sara

Nu har vi fixat med Jessicas present lite. Ikväll blir det som sagt fika hos henne klockan 7. Vi ska kanske se Fucking Åmål också(efter min begäran, den har man inte sett på år och dagar). En äkta myskväll alltså. Vi får hoppas att hon uppskattar presenten, det är kanske inte mycket fast vi har i alla fall lagt ner tid på det.

Idag var det extra jobbigt att stiga upp, förmodligen för att jag sov högst 3 timmar(okryddat). Ändå gick jag och la mig 8-9 timmar innan jag skulle kliva upp. Av någon anledning kunde jag inte somna, jag låg och tänkte på min födelsedag. Sjukt, jag fyller år först om 17 dagar. Det är ju ett bra tag kvar. Jag brukar inte tänka så mycket på det annars, att fylla år alltså. Jobbigt i alla fall.

GRATTIS OSKAR! Jag sjöng en massa födelsedagssånger solo för honom(på engelska, svenska och italienska) och han fick sin födelsedagspresent. Det var i och för sig att jag skulle hålla käften och sluta sjunga.. men jag har gett honom något i alla fall!

Borde plugga på söndag, det ska jag planera in. Lite plugg i alla fall. Och fota, jag har tagit hem en systemkamera från Foto A-kursen. Det är väl det mest positiva med att gå foto(som är rätt tråkigt), att man får hålla på med älsklingarna. Nu har jag alltså en Canon 1000D(tror det var så den hette) hos mig.Vad som händer imorgon har jag ingen aning om,någon idé?

Oh Boy

Idag skulle det inte bli någon dator för min del, eller ingen msn i alla fall. Det har jag hållit, däremot behövde jag rensa skallen lite nu genom att skriva litegrann och lyssna på musik. Jag har just läst igenom papprena om Fotohistoria eftersom att det är just detta vi har prov i på tisdag. Jag är ovanligt duktig nu faktiskt, som pluggar så tidigt. Det är inte supermycket att läsa, däremot blir man förvirrad av alla personer som nämns i texten och alla metoder som användes. Vi kan väl tacka M.Daguerre och N.Niépce för att vi kan fota nu, trots att någon förr eller senare borde ha kommit på det(med tanke på att Aristoteles redan på sin tid förklarade kameran).

Imorgon ska jag till Sara efter skolan och förbereda vårat fuffens till Jessica. Sen går vi till Jessica då och fikar. Mysigt, mysigt.. Alltid kul att fira att folk blir äldre(när det inte är en själv haha). Jag lyssnar förövrigt på Oh Boy med Duffy just nu, härlig låt ifall ni vill ha något tips.

Jag ska se hockeyn som börjar på en kvart, go sweden! Hockey är den roligaste sporten att kolla på när det är sverige skulle jag nog vilja påstå. Får hoppas de spelar duktigt nu då.


Grattis (myndiga) Jessica!


 
Jag har provat mina skillz inom ritningen. Den gråa tonen är egentligen ett helvitt papper, men jag tog foto med min digitalkamera och då lever det väl kanske inte direkt uppe till förväntningarna. Kraffset(vissa kallar det text) jag skrev där nere tog inte särskilt länge, som ni nog förstår, men däremot tog det ett tag att rita. Och det blev inte sådär superbra, tur att jag skrev Jessica så att man vet vem det är. Kanske syns vilken bild jag försökt måla lite av. Jag kan verkligen inte rita haha.. Tanken som räknas!

Nåväl, skit i bilden. I alla fall så vill jag säga GRATTIS PÅ 18-ÅRSDAGEN!

Trodde du jag glömt bort dig på bloggen huh? Nej, du får din "Blogg of fame" du också ;>


Mensch KarnickelJust nu sitter jag och skriver en kort sammanfattning av en bok på tyska. Känns som att man kommer att säga allting fel, men det är väl det bra med att ha det muntligt(man behöver inte bry sig om stavningen i alla fall!). Skönt att ha en kopp kaffe bredvid och datorn(musik,musik,musik) självklart. Kanske gör att jag jobbar mindre, men samtidigt känns det mindre jobbigt.

Vad gäller boken är den väldigt kort, fast ändå rätt så bra. Handlar om en pojke som blir "bortjagad" av ryssarna efter andra världskriget och sen får han veta vars hans mamma är fem år senare då han är 16 år. Han beslutar sig för att fara dit, fast han har svårt att riktigt sätta sig in i att bli Clemens Graber(hans namn) när han numera bara går under smeknamnet Karnickel. Bra och kort sammanfattning där, synd bara att det ska över till tyska också ;<

Idag hade vi dans i skolan, som sagt. Jag höll mitt löfte, inte en enda dans blev det för min del. Trots att vi satt där och lyssnade på musiken heeeela tiden. Från 1-halv 3 då de stängde. Jag och Emilia var ändå tvugna att vänta på att Sara skulle sluta så. Imorgon vet jag inte vad som händer, fast jag vet vad jag borde göra. Plugga, plugga, plugga. Har totalt fyra prov nästa vecka och ifall jag inte gör det snart kommer jag att stressa upp mig som tusan. Kommer knappast plugga fredag eller lördag(hallå? Helgkvällar!)

Nej, tillbaka till Mensch Karnickel och tyskan nu. Tschüss und bis bald, ich hoffe das alles sind Gut ;)

A monkey needs to dance and so do you

Nu har jag haft Emilia och Sara över på besök och sitter atm i en stor morgonrock. Trevlig klädsel för att få folk över, va? Faktum var att jag började med jeans och linne(samma som jag haft tidigare på dagen), men sen lyckades jag klanta till det. Det var inte mysigt att få kaffe spillt över sig kan jag tala om. Speciellt inte på magen som blev lite röd. Lyckligtsvis så hade kaffet hunnit svalna en aning och det blev inga blåsor eller brännskador, vad jag vet om i alla fall. Det svider lite bara nu, det lär nog ha gått över imorgon. Om inte, tuff luck.

Imorgon är det gympa i A-hallen, skönt med lite fotboll/handboll. Jag hade nog hellre haft sovmorgon nu när vi hade chansen att få det, dock sa ju alla emot det. Så då blir det gympa, italienska och sen dans. Man får väl sätta sig och trycka i ett hörn(tror inte jag är på bugghumör direkt) från klockan 13-15 och sen gå till stan med Emilia och Sara.

Fredag = fika hos Jessica för att hon fyller år. Kommer ni ihåg det får ni gratta henne, hon blir 18 år imorgon redan faktiskt. Fett coolt, tänk att vi som var så små blir så gamla. Barndomsvänner for sure.


Tag det, det är bara mitt hjärta

Igår sov jag i fölviken, så jag satt mest och pluggade lite på kvällen och gjorde väl inte så supermycket annars. Skumläste lite(sträckläste bara de första 30 sidorna, sen bläddrade jag mest) av Ernesto Che Guevara's bok Minnen från det revolutionäre kriget på Kuba. Han var nog en klok människa, trots att han sökte dessa strider som tillslut blev hans död. Han är den stora symbolen för den kommunistiska diktaturen på Kuba, dog trettionio år gammal dock, men mannen bakom detta verkar rätt intelligent.

Sen skriver han även om en pojke som hette Julio Roberto Cácares Valle(som fick smeknamnet 'El Patojo' som betyder ungefär 'Lillen') . El Patojo kom från Guatemala och som törstade efter revolutionära slag. Han blev dödad under en strid. Efter hans död hade de inte kvar något mer än en bok med dikter som El Patojo skrivit. Denna sista dikten var ägnad till hans älskade på Kuba:

                                "Tag det, det är bara mitt hjärta
                                 håll det i din hand
                                 och när dagen gryr,
                                 skall du öppna din hand
                                 och låta solen värma det.."

                                   - Julio Roberto Cácares Valle, "El Patojo"


Utan att överanalyser kan man påstå att solen är friheten som lyser över en mörk värld, bl.a. i dåtidens Guatemala där han hörde hemma. Vacker dikt, inte sant?


I shot the sheriff, but I did not shoot the deputy

Igår såg vi en film med sån där sjuk(och egentligen jättedålig) humor, men jag har nästan saknat de filmerna. Var längesen man såg någon sådan. Jag tycker det görs en väldans massa drama-/kärleksfilmer just nu, fast det kanske bara är jag. Harald and Kumar escape from Guantanamo Bay tror jag att den hette. Där fick vi in lite Kuba också, haha. Efter filmen sprang alla runt och gjorde exakt ingenting ungefär, men det var fortfarande mysigt.

Broder kommer till staden idag. Han ringde för ett tag sen och sa att han kunde hämta upp mig så far vi på max. Det blir nice. Var längesen jag såg honom, han är så pass gammal att han inte brukar ha så mycket tid att komma hit upp som de tre systrarna.

Nu kom han, så nu måste jag fara(ovanligt kort inlägg för att vara Elin med de magiska fingrarna). Hejdå!